Zafer Çarşısı bakımsızlıktan dökülüyor

Güncelleme Tarihi:

Zafer Çarşısı bakımsızlıktan dökülüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 01:19

Ankara’nın ilk kapalı çarşılarından olan Zafer Çarşısı bakımsızlıktan can çekişiyor. Ouvarların döküldüğünü ve çarşının müşteri kaybettiğini belirten esnaf, “Çarşıya kimse sahip çıkmıyor” diyerek, yetkililerden yardım istedi.

Haberin Devamı

Başkent’in simge mekanlarından biri olan Kızılay’daki Zafer Çarşısı, bakımsızlık nedeniyle can çekişir hale geldi. Başkentlilere uzun yıllardır hizmet veren çarşının, bugünlerde ilgi görmediğini belirten çarşı esnafı, “Buralar eskiden insan dolu olurdu. Öğrenciler kitap almaya ilk Zafer Çarşısı’na gelirdi. Biz, şimdi günde 10 kişi geldiğinde sevinir olduk. Zafer Çarşısı Ankara’nın tarihi, buraya sahip çıkılması gerekiyor” diye konuştu.

KORKULUK YOK

Çarşının merdiven ve duvarlarındaki korkulukların eksik olması dikkat çekti. İnsanların, olmayan korkuluklar nedeniyle yaralandığını söyleyen Efkar Özsoy, “Merdivenlerde ve duvarlarda korkuluklar eksik. Bu eksik korkulukların yenisi yapılmıyor ve insanlar buralardan düşüyor. Daha önce merdiven kırıktı onu yaptılar şimdide korkuluğu yok” dedi.

Haberin Devamı

KÜLTÜR MERKEZİ ÇÖPLÜK OLDU

Zafer Çarşısı Kültür Merkezi girişinin uzun zamandır kullanılmaması sebebiyle, yapının etrafı çöplük olarak kullanılmaya başlandı. Bölgede esnaflık yapan vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi:
“Burası kültür merkezi olarak yapıldıysa ona layık bir görüntüsü olmalı. İnsanlarımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Zafer Çarşısı Ankara’nın sembol yerlerinden birisi. Çarşı sadece bizim değil tüm Ankara’nın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!