Zabıtalara ayaz nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Zabıtalara ayaz nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 01:06

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde çalışan zabıta memurlarının ‘muhalif sendikaya üye oldukları’ gerekçesiyle ilçenin ücra noktalarında sürüldükleri iddia edildi. Belediye ise görevlendirmelerin sendika bağlantılı olmadığını savundu.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde çalışan üç zabıta memuru, ‘muhalif sendikaya üye oldukları’ gerekçesiyle oturup dinlenebilecekleri, soğuk ve yağmurdan korunabilecekleri imkanların olmadığı noktalarda görevlendirildi. Zabıtaların görev yaptıkları noktada ihtiyaç giderebilecekleri bir tuvalet bulunmadığı, bu bölgedeki nöbet yerinden çıkıp, 3,5 metre ilerideki kaldırıma giden bir memur hakkında 4 kez tutanak düzenlenip, bir yıllık sosyal denge tazminatının kesildiği iddia ediliyor. 25 yıllık Zabıta memurları Mithat Mutlu ile Atilla Akgül, Bayındır Barajı Kavşağı’nda sık sık kaza yaşanan bir kavşağın tam ortasında hergün ölümle burun buruna geliyor.

EKSİ 17 DERECEDE YOLUN ORTASINDA NÖBET

Diyabet hastası olduğu için her gün insülin alarak yaşamını sürdüren 27 yıllık Zabıta memuru İsmail Kaplan da Kutluduğun Mahallesi’nin girişinde tek başına nöbet tutuyor. Her sabah 08.00'de mesaiye başlayan Kaplan, saat 17.00’ye dek taş ocaklarından çıkan ağır tonajlı kamyonların Kutludüğün’e girişini engeliyor. Tuvaletin bulunmadığı mahalle girişinde 5 aydır beklediği öğrenilen Kaplan’ın hava sıcaklığınını eksi 17 dereceye düştüğü soğuk kış günlerinde dahi yolun ortasındaki nöbet noktasından ayrılamadığı belirtiliyor. Diyabet hastalığı nedeniyle günde 6 öğün yemek lemesi gereken Kaplan’ın, yiyeceklerini poşete koyarak yanında götürdüğü, öğle tatili haricinde görev yerinden ayrılmasının ve Kutludüğün’deki zabıta noktasında istirahat etmesinin yasak olduğu, Müdürlükten sık sık gelen görevlilerin Kaplan’ı kontrol ettikleri iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Zabıtalara ayaz nöbeti


MECLİS ÜYESİNDEN SUÇ DUYURUSU

Zabıta memurlarının siyasi düşüncelerinden dolayı 'insani olmayan koşullarda' çalışmaya zorlandığını savunan CHP Mamak Meclis Üyesi Haydar Demir,, İsmail Kaplan'ın sorununu Mamak Belediye Meclisi'nde dile getirdiğini, Başkan Mesut Akgül'den “Görevi odur. Görev yeri neresiyse mecbur yapacak” cevabı aldığını belirtti. Demir şunları söyledi:
“Bu görevlendirme ancak kötü niyetle açıklanabilir. Barınacak yer yok, yemek yiyecek yer yok, bakkal yok, market yok. Bunları geçtim, ihtiyacını görebileceği bir tuvalet bile yok. İnsan onuruna ve haysiyetine yakışmayan bu görevlendirme, sistematik olarak uygulanmış bir suç eylemidir. ‘İnsanlığa karşı suç işlendiği' gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum.”

Haberin Devamı

BELEDİYE: SİYASİ SÜRGÜN DEĞİL

Zabıta memurlarının 'siyasi düşünceleri ve muhalif sendika üyeliği nedeniyle sürüldüğü' iddialarını kabul etmeyen Mamak Belediyesi, 'görevlendirme' yapıldığını açıkladı. Kutludüğün'de hafriyat kamyonlarının mahalle yoluna girmemeleri için Belediye Meclisi’nde zabıta görevlendirme kararı çıktığını hatırlatan belediye yetkilileri, İsmail Kaplan'ın bu amaçla 5 aydır o bölge olduğunu belirtti. Belediye yetkilileri, Kaplan'ın yakınında ihtiyaç için giderebileceği bir zabıta noktası bulunduğunu savundu. Belediye yetkilileri, diğer iki zabıta için de oturup, dinlenebilecekleri zabıta noktası bulunduğunu ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!