Yüzde 70’i taşındı

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 70’i taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 14:32

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 1 Mart 2016 tarihi sonrasında şehir içindeki oto galerilerinin yüzde 70’inin şehir dışına taşındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, “1 Mart 2016 tarihinden itibaren yürütülen denetimler kapsamında Çankaya, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan ve Mamak’taki galerilerin yüzde 70’i taşındı veya iş kolu değiştirdi” dedi. Denetimler hakkında bilgi veren Karabudak, şunları söyledi:
“Denetimler sırasında, taşınmayan galerilerin önüne, kaldırım üstüne veya yol kenarına park ettikleri araçlar çekilerek, gerekli cezai işlemler yapılıyor. Denetimler sonucunda, kent içinde 2. el oto alım-satımı yapan ve bu amaçla Esenboğa Havaalanı Yolu Akyurt Kavşağı’nda kurulan OTONOMİ’ye taşınmayan işyerlerine, toplam bin 27 araç için cezai işlem uygulandı. 1 Mart’tan Eylül ayı sonuna kadar, 2. el oto galeri veya emlakçı, sigortacı, araba kiralama gibi başka isimler altında faaliyet sürdüren toplam 664 işyerinin 308’i taşındı, bazı işyerleri ise iş kolunu değiştirdi. Bu sayede taşınma oranı yüzde 70’leri buldu. Diğer galerilerin durumları da hukuki zeminde devam eden mahkemeler nedeniyle bekliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!