Yüzde 59’luk kesim olumsuz etkilendi

Güncelleme Tarihi:

Yüzde 59’luk kesim olumsuz etkilendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2021 23:38

Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Ankara Forumu Derneği’nin (ANKAFOR) iş birliğiyle yürütülen ‘Ankara’da Salgınla Mücadelede Katılımcı Yapısal Çözümler Projesi’ kapsamında düzenlenen kamuoyu araştırması açıklandı.

Haberin Devamı

Paydaşlarla zoom üzerinden yapılan toplantıda açıklanan ve bin kişinin katıldığı anket sonucuna göre, Başkentlilerin yüzde 59’luk kesiminin salgından ekonomik yönden olumsuz etkilendiği ortaya çıktı. Anket sonucuna göre, katılımcıların sadece yüzde 9’unun rahatça yaşamak için yeterli geliri bulunuyor.

Yüzde 59’luk kesim olumsuz etkilendi


“Salgın sürecinde gördük ki Ankara’nın kent yapısı ve sorunları, Ankaralıların salgını daha ağır koşullar altında geçirmesine neden oldu” diyen Proje Yöneticisi Obahan Obaoğlu, şunları söyledi: “Proje sonunda, kentleşme politikaları, dezavantajlı gruplar, paydaşlar arası iş birliği ile çevre ve iklim krizi başlıkları temaları çerçevesinde bir politika belgesi oluşturacağız. Bu belgede, herhangi bir salgında Ankara’yı salgına karşı nasıl daha dirençli hale getireceğimizin çözüm önerileri yer alacak.”

Yüzde 59’luk kesim olumsuz etkilendi

Toplantıya, AKK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Süleyman Basa, STK temsilcileri, akademisyenler ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!