Yuvarlanan tehlike

Güncelleme Tarihi:

Yuvarlanan tehlike
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2014 01:41

Ankara Kalesi’nde yan yatak ışıklandırma direklerinden bazıları, yetkililerin önlem almaması nedeniyle yamaç aşağı yuvarlandı. Bölge sakinleri ve esnaf, can kaybı yaşanmadan direklere önlem alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in daha önce “Direk’t tehlike” başlığıyla dikkat çektiği Ankara Kalesi’ndeki yan yatan direklerle ilgili hiç bir önlem alınmaması, daha büyük tehlikelere neden oldu.
Yan yatan direklerden bazıları yüzlerce metre yükseklikteki yamaçtan aşağıya yuvarlandı. Kış aylarında yağmur ve kar sularıyla zeminin yumuşatması nedeniyle sürekli olarak tedirgin olduklarını belirten bölge sakinleri, “Direkler gözümüzün önünde yüzlerce metre yükseklikten aşağıya düşüyor. Şans eseri bazılarını ağaçlar yavaşlattı ama diğerlerinde o kadar şanslı olamayabiliriz” dedi.
Yerden yüksekliği 150 metre olan tepe kısımlardaki direklerin uzun yıllardır yan yatmış şekilde beklediğini dile getiren kale sakinleri, kalenin hemen altında çalışan esnafın tehlike altında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kalenin üst kısımlarında yıllar önce aydınlatma çalışması yapıldı. Sonrasında çocuklar tarafından lambalar sürekli kırılınca yetkililer artık tamir etmemeye başladı. Zaman geçtikçe yağmur ve kar suları atıl vaziyette duran direkleri, önce yan yatırdı. Daha sonra bu direklerden bazıları zeminden koparak aşağıya yuvarlandı.

Haberin Devamı

TOPRAK PARÇASI TUTUYOR

150 metreden aşağıya düşen direklerden bazıları ağaçlıklara tutunurken bazıları ise şans eseri boş alanlara düştü. Ankara Kalesi’nin en tepesinde bulunan ve yan yatan diğer direkler ise küçük bir toprak parçasına tutunmuş şekilde bekliyor. Olası bir felakete ramak kaldı. Çünkü direklerin hemen alt tarafından çiçek ve ağaç alım satımıyla uğraşan esnaf var. Yaz aylarına girilecek olması sebebiyle çok kalabalık olduğu zamanlar oluyor. Direklerin insanların üzerine düşmesi halinde çok büyük acılar yaşanabilir. Belediye yetkilileri ve Ankara Valiliği’nin devreye girmesini ve önlem aldırmasını istiyoruz.”

DÜŞTÜ DÜŞECEK

Zeminden koparak olduğu yere düşen bir direk, uçurumun hemen kenarında duruyor. Aydınlatma direğinin hemen altında ise fidan dikicileri ile alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!