Yurtta başlayan hayat maratonu

Güncelleme Tarihi:

Yurtta başlayan hayat maratonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2019 09:14

Hayat koşusuna yetimhanede başlayan Deniz Çiçek, bir emniyet amirinin kendisini keşfetmesiyle spor dünyasına ilk adımını attı. Türkiye'de az bilinen bir spora, ‘Ultra Maraton’a gönül veren Çiçek, hayat koşusuna parkurlarda devam ediyor.

Haberin Devamı

Çocuk esirgeme yurdunda büyüyen ve henüz 10 yaşındayken polis memuru Lütfullah Uğur Pekcan tarafından spora yatkınlığı keşfedilen Deniz Çiçek, antrenmanlarına hız kesmeden devam ediyor. İki çocuk annesi Çiçek'in hedefi, Güney Afrika'nın Kalahari Çölü’nde yapılan Ultra Maraton koşusuna katılmak ve başarı kazanmak. Geleneksel Maraton yarışlarının daha uzun mesafede koşulduğu Ultra Maraton yarışlarına katılan Çiçek, son olarak 20 Temmuz'da Bursa Ultra Maratonu'na katıldı. Çok zorlandığını söyleyen Çiçek, yarışı 24 saatte bitirerek, kadınlar klasmanında ikincilik kazandı. Bursa'daki koşuda başına gelen korkunç olayı anlatan Çiçek, şunları söyledi: “Çok zorlu bir parkurdu. Uludağ'dan Bursa'ya 3 kere inip çıktık. Yarış esnasında bir ayıyla karşılaştım. Önce yavru sandım ama yaklaştığımda yavru olmadığını anladım. Ne yapacağımı şaşırdım ama yoluma devam ettim. Kendi kendime dedim ki; 'Sen yarış koşuyorsun, ultra koşuyorsun. Hiçbir şeyin seni yolundan çevirmesine izin verme.' Ormanın içindeydim, bağırsam kimse beni duyamayacaktı.”

MADDİYATA DAYANIYOR

Haberin Devamı

Yaptığı sporun fedakarlık gerektirdiğini ifade eden Çiçek, “En büyük destekçim çocuklarım. Onlar benden daha çok fedakarlık yapıyor. Çünkü onlara ayıracağım vakti ben çoğu zaman antrenmanlara ayırıyorum” dedi. Yarışlara imkânları dahilinde hazırlandığını belirten Çiçek, şunları söyledi: “Açıkçası olağanüstü bir hazırlık yapamıyorum. İmkânlarım çok kısıtlı. Ultra Maraton sporu, bireysel yetenek ve zindelikten ziyade maddiyata da dayanıyor. Bu konuda sporseverlerden destek bekliyorum. Çoğunlukla yurt içindeki yarışlara katılabiliyorum. Sponsor bulduğu takdirde yurt dışından da başarıyla dönebilirim. Türkiye'de en uzun koşan kadınlardan biriyim. Tuz Gölü'nde 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 100 mil koşusuna hazırlanıyorum.” Survivor'un yeni sezonunda yer almak istediğini belirten Çiçek, “Buradan Acun Ilıcalı'ya sesleniyorum. Beni Survivor'a çağırmasını istiyorum. Survivor özünde tam olarak beni anlatıyor ve ben orayı yaşamak istiyorum. Survivor'u kazanabileceğime inanıyorum çünkü ben Ultra Maraton koşucusuyum” dedi.

Haberin Devamı

İKİ ÇOCUĞUNU KUCAĞINDA YARIŞLARA GÖTÜRÜRDÜ

Deniz Çiçek'in antrenörlüğünü yapan Kutluay Koz, şunları söyledi: “Deniz hanımı ortalama 7-8 yıldır tanıyorum. Sadece ülkemizde değil dünyada ender rastlanan bir kadın sporcu. Çocukları 2-3 yaşlarındayken koşulara başladı. Yarışlara gittiğimiz zamanlarda ben kafile başkanıydım. Deniz hanım tek koltukta seyahat ederek iki çocuğunu kucağında yarışlara götürdü. O kadar azimliydi ki dünyada Deniz hanım tektir. Durumu iyi olan insanlara sesleniyorum; Deniz hanıma yardımcı olsunlar. Sabah 4'te 5'te idmana çıkan bir kadın. Tek başına mücadele veriyor. Elbette Survivor'da da başarılı olur.”

BAKMADAN GEÇME!