Yurtdışı personelin kimlik kartı yok

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışı personelin kimlik kartı yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 00:00

Büro Memur-Sen, yurtdışında görev yapan sözleşmeli kamu çalışanlarının sorunlarına yönelik Almanya’da toplantı düzenledi.

Haberin Devamı

Yurtdışında ilk defa yapılan toplantıda, yurtdışında çalışan sözleşmeli personelin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, şunları söyledi:
“Tespitlerimize göre yurtdışında çalışan sözleşmeli personel arkadaşların diğer kamu kurum ve kuruluşlarından daha büyük sıkıntıları var. Yurtdışındaki büyükelçiliklerde ve konsolosluklarda çalışan yaklaşık bin 500 sözleşmeli personel kadroya geçemedi. Sözleşmeli personel sıla bileti, aile, eğitim ve kira yardımından faydalanamamakta. Diplomatlar bütün bu haklardan hatta daha fazlasından yararlanırken yurtdışı sözleşmelileri bu temel haklardan bile mahrum bırakıldı. Üstelik yurtdışı sözleşmeli personelin kendilerini yurtdışında Dışişleri Bakanlığı çalışanı olarak gösterebilecekleri bir kimlik kartları bile yok. Bu sorunları bir rapor haline getireceğiz ve raporu hem muhatabı kurumlara ileteceğiz hem de toplu sözleşme masasına taşıyacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!