Güncelleme Tarihi:
ANKARA, (DHA)- 'YUMURTA kırmayı bile bilmiyorum' diyerek Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) aşçılık kursuna başlayan hanımlar, 7 ayda 250 çeşit yemek yapmayı öğrendi.
Aşçı adayları, genel mutfak, Türk mutfağı, yöresel mutfak ve dünya mutfağı alanında eğitim aldılar. Eğitimci aşçı Asuman Kerkez'den teorik bilgileri öğrenen kursiyerler, daha sonra Kent Konseyi'nde oluşturulan mutfak atölyesinde öğrendiklerini uygulamaya geçirdiler. İlk derste yumurta kırmayı öğrenen aşçılar, 7 ayda dünya mutfağından örnekler pişirmeye başladılar. Son olarak ünlü aşçı Lütfü Boybay'dan sebze oymacılığı dersi alan adaylar, sebzelere şekil vererek en güzel sunumu yapmayı öğrendiler. 17 Haziran tarihinde eğitimlerini tamamlayacak olan 36 aşçı adayı, diplomalarını alarak eğitimli aşçı olacaklar. Kursiyerler, MEB onaylı sertifakayla hem işyeri açabilecek hem de sektörde çalışabilecekler.
HAYALLERİNE KAVUŞTULAR
etiSEM aşçı eğitmeni Asuman Kerkez, hanımların birçoğunun kursa başladığında kolay yemekleri yapmayı dahi bilmediğini belirterek, "Ama şimdi yumurta pişirmeyi bilmeyen hanımlar 250 çeşitten fazla yemek pişirebilir hale geldiler. Yalnız Türk mutfağı değil; geleneksel mutfağımızdan dünya mutfağına kadar birçok yemeği çok lezzetli pişirip servis edebiliyorlar" dedi. Kursiyerler de onlarca çeşit yemek yapabilir olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Güzel yemek yapmak her kadının hayalidir. Biz bu hayalimize kavuştuk" değerlendirmesini yaptılar.
FOTOĞRAFLI