Yukarı Dikmen’in isim değişikliğinde geri adım

Güncelleme Tarihi:

Yukarı Dikmen’in isim değişikliğinde geri adım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 16:57

Çankaya’nın Yukarı Dikmen Mahallesi’nin adını ‘Sakarya’ olarak değiştiren Çankaya Belediyesi, gelen tepkiler üzerine bu karardan vazgeçti.

Haberin Devamı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen mahalle sakinlerini arayarak mahallenin eski ismi olan Yukarı Dikmen isminin kullanılmaya devam edeceğini söyledi. Konuyu yargıya da taşıyan mahalleli yanlıştan dönüldüğü için memnun olduklarını belirtti.

Yukarı Dikmen’in isim değişikliğinde geri adım

ÜZÜNTÜMÜZE SESSİZ KALINMADI

Daha önce mahallesinin isim değişikliğinden haberdar olmadığını belirten Yukarı Dikmen Mahallesi muhtarı Murat Nazlıcan, “Tepkilerimiz ve kamuoyu açıklamalarımızdan sonra Çankaya Belediye Bașkanlığı’ndan arandım. Belediye Başkanı Sayın Alper Tașdelen ile bir görüşme gerçekleştirdim. Alper Başkan tekrardan mahallemize eskisi gibi Yukarı Dikmen adının verileceğini söyledi. Kendisine çağrımıza ilgisiz ve duyarsız kalmadığı için çok teșekkür ederiz. İtirazımıza, üzüntümüze sessiz kalınmadı, mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

ESKİ İSMİMİZ AYNI KALACAK

Dikmen Köyü Camii Yaptırma Yaşatma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği Üyesi Mustafa Cantürk de şunları söyledi: “Yukarı Dikmen isminin değiștirilmemesi çağrımıza Çankaya Belediyesi’nden yanıt geldi. Sabah (Dün) Çankaya Belediye Bașkanı Sayın Alper Tașdelen ile bir telefon görüşmesi gerçekleștirdim. Talep ve isteğimizi bir kez daha dinledi ve Yukarı Dikmen adının mahallemize yeniden verileceğini söyledi. Vatandaștan gelen talep üzerine eski ismimizin aynı kalacağını ve Sakarya adının kullanılmayacağını söyledi. Belediyeye ve Sayın Tașdelen’e duyarlı geri dönüșünden ötürü teșekkür ederiz

7 ARALIK 2023

Yukarı Dikmen’in isim değişikliğinde geri adım

Çankaya’nın Yukarı Dikmen Mahallesi’nin adı, Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya ilk adımını attığı Dikmen sırtlarından geliyor. Çankaya Belediyesi’nin, ‘Yukarı Dikmen Mahallesi’ adını sessiz sedasız ‘Sakarya Mahallesi’ olarak değiştirmesine mahalleli tepki göstermişti. İsim değişikliğinin ardından bazı cadde ve sokak tabelaları yenilenmiş bazıları ise eski haliyle kalmıştı.

Haberin Devamı

DİKMEN İSMİ KEKLİKPINARI’NA EKLENMEK İSTENMİŞ

Çankaya Belediyesi’nin ‘Keklikpınarı Mahallesi’nin adının ‘Dikmen Keklikpınarı Mahallesi’ olarak değiştirilmesi için de Belediye Meclisi’ne başvurduğu ortaya çıktı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen imzasıyla Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık Yazısı’nda “Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ‘Keklikpınarı Mahallesi’ adının ‘Dikmen Keklikpınarı Mahallesi’ olarak değiştirilmesine karar verilebilmesi için yazımızın Belediye Meclisi’ne havalesini olurlarınıza arz ederim” ifadesine yer verildi. Talebe ilişkin yazı, İsimlendirme Komisyonu’na gönderildi. Çankaya Belediye Meclisi, komisyon raporunun tamamlamasının ardından Keklikpınarı Mahallesi’nin adının Dikmen Keklikpınarı olarak değiştirilip değiştirilmeyeceğini karara bağlayacak. 

BAKMADAN GEÇME!