Yollarda soğuk savaş

Güncelleme Tarihi:

Yollarda soğuk savaş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 01:07

Kar yağışıyla birlikte başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyeleri teyakkuza geçti.

Haberin Devamı

Bölgelerinde alarm veren belediyeler kar ile mücadele etti.
Kentte etkili olan yoğun kar yağışının ardından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kardan şikayetçi olmadıklarını belirterek,
“İnşallah yoğun kar yağışı olsun da su sıkıntımız ortadan kalksın” dedi. Gökçak, Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 652 araç ve 2 bin personelle 24 saat üç vardiya halinde karla mücadele çalışmalarının yapıldığını belirterek, trafikte sorun yaşanmaması için gerekli çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

KRİZ MASASINDAN TAKİP

Çankaya Belediyesi ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren kent merkezinde kar küreme çalışmalarını yoğunlaştırdı. 36 ekiple çalışmalarını sürdüren belediye yetkilileri, Kriz ve Karla Mücadele Merkezi’ne kurduğu sistemle ilçe genelindeki çalışmaları takip ediyor.

Haberin Devamı

ÖNCELİK OKUL YOLLARI

Yenimahalle Belediyesi ekipleri, kar yağışının yoğun ve etkili olduğu bölgelerde kar nöbeti tuttu. Anayolların, bulvarların ve sokakların kapanmaması için aralıksız çalışan ekipler, okulların tatil edilmemesi üzerine öğrencilerin mağdur olmaması ve olası kazaların önene geçmek için de yaya kaldırımlarını temizledi.

KAR TİMİ İŞ BAŞINDA

Etimesgut Belediyesi, 10 kar küreme-buzlama aracı, 20 greyder, dozer ve kepçeden oluşan 30 araçlık karla mücadele filosu 600 kişilik ekiple, ilçede sokakların açık kalması için çalıştı. Mamak Belediyesi de yoğun kar yağışına karşı tedbirini, ‘Acil Müdahale Timleri’ kurarak aldı. Altındağ Belediyesi yüksek rakımlı bölgelere ağırlık verirken, Gölbaşı Belediyesi ise okul bahçelerinde ve vatandaşların ortak kullanım alanlarında kar temizliği çalışması sürdürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!