Yollar göle döndü araçlar sürüklendi binalara su bastı

Güncelleme Tarihi:

Yollar göle döndü araçlar sürüklendi binalara su bastı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 22:44

Ankara'da dün aralıklarla etkili olan yağmur, öğleden sonra etkisini arttırdı.

Haberin Devamı

Şiddetli yağış, özellikle Çankaya, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde etkili oldu. Birçok noktada su birikintileri oluştu, binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Yağış şehir içi ulaşımı da aksattı. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, bazıları yollarda kaldı. Yağmurla birlikte yaşanan rüzgâr görüş mesafesini de etkiledi. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı. Çankaya Dikmen bölgesinde bazı yollar kısa sürede göle döndü, Karapınar Mahallesi’nde ise bir binanın çatısı şiddetli rüzgâra dayanamayarak paramparça oldu. Altındağ’da bir binanın camları şiddetli rüzgarda kırıldı, cami minaresindeki hilal de uçtu. Şehrin en yoğun noktalarında olan Sıhhiye Köprüsü’nde oluşan metrelerce su birikintisi araç geçişini engelledi. Mamak Akdere Caddesi’nde bazı araçlar ve motosikletler, suya kapılarak sürüklendi. İçinde kimsenin olmadığı otomobil ile motosikletin sürüklenme anı, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. 

Yollar göle döndü araçlar sürüklendi binalara su bastı


METREKAREYE 20 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Ankara’da etkili olan şiddetli yağmur ve rüzgara ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar metrekareye 20 kilogram yağış düştü. Saat 16.00 itibarıyla ağaç devrilmesi, çatı uçması, toprak kayması, su baskını, mazgal tıkanması gibi 112 üzerinden itfaiyeye bin 378, AFAD’a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi” dedi.

Yollar göle döndü araçlar sürüklendi binalara su bastı


35 KİŞİ KURTARILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise sosyal medya hesabından videolu bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Belediyemize şu ana kadar, 300 bölgede su baskını 35 ağaç devrilmesi, 23 çatı uçması, 3 elektrik direği devrilmesi ihbarı ulaşmış, 35 vatandaşımız ise kurtarılmıştır. Tüm birimlerimizde bin 277 araç, 3 bin 138 personelimiz hala alanda çalışmaktadır. Mağduriyetin giderilmesi için 153 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz. Çok şükür şu ana kadar bize bildirilen can kaybı bulunmamaktadır.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!