Güncelleme Tarihi:
Denetimlerde, taklit-tağşiş, muhafaza koşulları, hijyen ve temizlik başta olmak üzere gıdanın içeriği, etiketleri, son kullanma tarihi gibi noktalarda kurallara uyulup uyulmadığı, ilgili yönetmeliğin kararlarına aykırı hareket edilip edilmediği incelendi. Çankaya’da bir fırını denetleyen Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, şunları söyledi:
“Hem kurban pazarlarında hem de gıda işletmelerinde denetimlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için 300 civarında gıda kontrol görevlimiz il genelinde denetim yapıyor. Bayramda özellikle bazı ürün gruplarının tüketimi artıyor. Tüketimi artan her ürün grubunda maalesef merdiven altı üretim yapanlar da bunu fırsat biliyor. Bunlara fırsat vermemek için ekiplerimiz 24 saat görevlerinin başında.”