Yine İtalyan rakip

Güncelleme Tarihi:

Yine İtalyan rakip
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 13:56

Avrupa Erkekler Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin gururu olan Halkbank, 6’lı play-off turunda Lube Civitanova ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Cev DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi play-off 12’li turunda mücadele eden Halkbank, rövanş maçında, İtalya’nın DHL Modena takımına 3-2 yenilmesine rağmen 6’lı play-off turuna yükseldi. Devler Liginde Türkiye’nin tek temsilcisi olarak kalan mavi-beyazlı ekip, 6’lı play-off turunda yine bir İtalyan ekibi olan Cucine Lube Civitanova takımı ile eşleşti. Ankara’daki ilk maçı 3-0 kazanan Halkbank, kendisi için yeterli olan 2 seti alıp, turu geçtikten sonra, formalite niteliğindeki son seti kaybetse de turu geçen taraf oldu. Modena karşısında maça iyi başlayan Halkbank, setin son bölümünde Kemal ve Burutay’ın devreye girmesi ile 25-22’lik üstünlük sağlayıp, 1-0 öne geçti. İkinci sette servis problemi yaşayan Başkent ekibi, kritik rallilerde sayıları rakibine kaptırınca seti 25-20 kaybetti ve setler 1-1 oldu. Üçüncü sette hücumda zorlanan Halkbank, seyircinin de desteğini arkasına alan ev sahibini durduramadı ve seti 25-21 verip, 2-1 geriye düştü.

Haberin Devamı

RAKİP LİGİNİN LİDERİ

Dördüncü sete iyi başlayan Halkbank, Kubiak ve Dragan’ın etkili oyunu sonucu ilk teknik molaya 6-5 önde girdi. Libero Hasan’ın iyi manşetlerini Kooy ve Kubiak ile sayılara çeviren Başkent temsilcisi, aradaki farkı açtı ve seti 25-17 alıp, durumu eşitledi. Bu ayın zamanda Halkbank’ın turu geçmesi anlamına geliyordu. Son seti Modena kazansa da bu sadece maçın sonucunu belirledi.
Halkbank’ın elediği Modena, İtalya Ligi’nde ikinci sırada yer alırken, yeni rakibi Cucine Lube Civitanova, oynadığı 21 maçta elde ettiği 19 galibiyet ile lider durumda bulunuyor. Bir dönem Halkbank forması da giyen Juantorena Osmany ve William Priddy ,İtalyan ekibinde görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!