Yılmaz Ateş’ten kesintiler için soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz Ateş’ten kesintiler için soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2008 00:00

Ankara’da özellikle bazı semtlerde sık sık yaşanan ve elektrikli araçların arızalanmasına neden olan elektrik kesintileri Meclis gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara’da yaşanan elektrik kesintileri ve elektrik alt yapısıyla ilgili olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Meclis’e verdiği önergesinde, Ankara’da, 2002 yılında 1 milyon 545 bin 293 olan elektrik abonesi sayısı 410 bin artarak Ekim 2007’de 1 milyon 954 bin 83’e yükseldiğini belirten Ateş, elektrik talebindeki bu artışa karşın elektrik altyapısında ciddi bir iyileştirmenin olmadığı iddialarına yer verdi.

Kış aylarında elektrik tüketiminde yaşanan artışlarla birlikte, Ankara’da sık sık elektrik kesintileri yaşandığını ifade eden CHP’li Ateş, "Hem sanayide hem de konutlarda ciddi sıkıntılara yol açan bu durum, iş makinelerini, konutlarda dayanıklı tüketim araçlarını olumsuz etkilemekte, arıza ve zararlara yol açmaktadır. Özellikle kış aylarında yaşanan kesintiler konutlarda ısınma sorunlarına neden olmaktadır" dedi. CHP’li Ateş, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

2009 yılı için Ankara’da, elektrik abone sayısı ve elektrik tüketiminde yaşanacak artışa yönelik olarak yapılan bir fizibilite çalışması var mıdır? Açıklar mısınız?

Özellikle kış aylarında sıklaşan elektrik kesintilerinin bu yılda yaşanmaması için, elektrik altyapısına yönelik olarak ne gibi somut çalışmalar yapılmaktadır? Bu çalışmalar için ayrılan kaynak miktarı ne kadardır?

Ankara’da enerji talebinde ortaya çıkan artışı karşılamak için, Ankara’ya yönelik olarak enerji arzını artırmak amacıyla yapılan planlama ve çalışmalar nelerdir? Söz konusu çalışmalar için ayrılan kaynak miktarı ne kadardır?

2002-2007 yılları arasında yıllara göre, konutlarda, tarımda ve sanayide kullanılan elektrik fiyatlarında yapılan artış miktarı nedir? Elektriğe 2008 yılında yapılan zamlardan sonra, hanelerdeki elektrik fiyatları ortalama yüzde kaç artmıştır? 2008-2009 yılları için vergi yükleri hariç, reel olarak yapılacak fiyat artışı miktarı ne olacaktır?

Ankara’da sanayi ve tarım alanında yaşanan sorunlar her geçen gün artmaktadır. Enerji fiyatlarında yaşanan yüksek orandaki artışların sanayi ve tarım üretiminde yaratacağı daralma ne olacaktır? Bu olumsuzlukların önlenmesi için ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!