Güncelleme Tarihi:
ANKARA,(DHA)- ANKARA İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç yılbaşı akşamı için hindi dolmasına alternatif olarak Ankara Oğlağı Dolması önerisini bu yıl da yineledi.
Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından geçtiğimiz 2 yıldır her yılbaşında başlatılan “Dolsa da Yesek” kampanyası bu yılbaşında da devam ediyor. Yılbaşında hindiye alternatif Oğlak Dolması öneren Ankaralı küçükbaş hayvan yetiştiricileri, her yıl farklı çalışmalarla yarattıkları farkındalığa bu yıl reklam filmi de ekledi. Yetiştiriciler, 'Dolsa da Yesek' sloganının yanı sıra birlik, beraberlik ve yerel değerleri vurgulamak adına bu yıl 'Türkiye Sofrası Oğlak Dolması' sloganı ile yılbaşına hazırlanıyor.
"OĞLAK DOLMASIYLA YENİ YILA GİRİN"
Oğlak etinin, lezzetli ve ekonomik olmasının yanı sıra sağlıklı olduğunu da dile getiren Kılınç, "Oğlak Dolması, hem küçük hem lezzetli hem de sağlıklı olması sebebiyle tercih ediliyor. Bu yıl da yılbaşında Oğlak eti tüketin diyoruz. Oğlak Dolması'yla yeni yıla girin diyoruz. Oğlak, tamamen meradan beslenen bir hayvan. Eti tescil edilmemiş organik bir et diyebiliriz. Kemiğiyle pişen bir et olduğundan kemikteki bazı maddeler de pişme sırasında ete geçiyor. Yağ oranı az, diyet eti olarak kullanılabilir. B12 açısından da çok zengin, cilde parlaklık verir ve daha bir sürü sayabileceğimiz faydası var. Yılbaşında kampanyamızı yoğunlaştırıyoruz ama biz yılın her döneminde insanların Oğlak Dolması yemesini tavsiye ediyoruz" dedi.
"İSTEYEN RESTAURANTTA İSTEYEN EVİNDE YİYECEK"
Menülerinde 2 yıl önce Oğlak Dolması ekleyen işletmeci Şeyhmus Ulusoy, günde 8-10 adet aralığında Oğlak Dolması sattıklarını, geçtiğimiz yılbaşında gelen yoğun talebin bu yıl da olacağına inandıklarını dile getirdi. Ulusoy, 1 Oğlak Dolması'nın 15-20 kişiye yettiğini ve bu yönüyle ekonomik olduğunu da dile getirdi.
(FOTOĞRAF)