Haşim KILIÇ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:00
Ankara gece hayatında popüler restoran ve barlarında en çok tercih edilen içki kokteyller. Bizde Başkent’in deneyimli barmenlerine Ankara Hürriyet okurları için kokteyl tercihlerini sorduk.
BAŞKENTİN yoğun siyasi gündemi her ne kadar şehri "gri"ye boyasa da aslında Ankara’da özellikle hafta sonları hızlı bir gece hayatı da yaşanıyor. Genellikle hafta içi çalışarak yorulan Ankaralılar, haftanın stresini de eğlenerek atıyorlar.
Usta barmenlerde kokteyl
Eğlence hayatına yön veren mekanların usta barmenleri Wall Restoran’dan Levent Toroslu, Sheraton Copper Club’tan Mustafa Karakuş, House Cafe’den Metin Esen ve Wok Restoran’dan Turgay Gencer özel tariflerden oluşan kokteyllerini bizlerle paylaştı.
W thyme
Malzemeler:
Æ 5 cl Smirnoff Black
Æ 3 cl Limon suyu
Æ Full up Tonik
Æ Satsuma ve taze kekik
Hazırlanışı: Çalışanların tercihi W thyme’ın, hazırlanışı oldukça basit. Bardağın içinde votkayla birlikte kekikler ezilir. Üzerine satsuma eklenir ve kırılmış buz ile 3 cl limon suyu ilave edilir. Son olarak tonik eklenen kokteyl, nar taneleri ve taze kekik yapraklarıyla süslenir.
BALLİNİ
Malzemeler:
Æ 4 cl Şeftali suyu
Æ 2 Damla grenadine
Æ Full up Şampanya
Çikolata tadında kokteyl
Kendİnİ genç hisseden ve lüks yaşamı benimseyenler için Sheraton Otel’in 17 yıllık barmeni Mustafa Karakuş, çikolata tadında ve günün her saati içilebilecek hafif kokteyller tavsiye etti.
Nİght w
Malzemeler:
Æ 5 clSminnoff Green Apple
Æ 8 cl Taze erik suyu
Exotİca
Malzemeler:
Æ 2 clBaileys
Æ 2 clKahlua
Æ 1 clMalibu
Hazırlanışı: Malzemeler kırık buzla birlikte shakerda karıştırılarak, buzsuz olarak ikram edilir.
Gecenin rengi
Gecenİn başlangıcı ve sonu için Wok Restoran’ın şef barmeni Turgay Gencer’den iki farklı kokteyl tarifi. İkisi de oldukça hafif olan kokteyllerin özelliği garnitür olarak limon kullanılması.
W Pears
Malzemeler:
Æ 6 clAbsolute Pears
Æ 2 cl Elma suyu
Æ 1 cl Portakal suyu
Æ 1 cl Blue crasau
Hazırlanışı: Malzeme shakerda karıştırıldıktan sonra, kırık buzla servis yapılır. Süslemek için de nane yaprakları ve limon dilimleri kullanılır.
Cosmopolitan
Malzemeler:
Æ 4 clSmirnoff Red
Æ 2 cl Trible sek
Æ 2 cl Limon suyu
Æ 1 cl Cranberry juice
Hazırlanışı: Bol buzla birlikte shakerda karıştırılan malzemeler buzsuz servis edilir. Garnitür olarak limon dilimleri ve üzüm kullanılır. Daha çok gençlerin tercihi olan Cosmopolitan yemeğe başlamadan önce iyi bir alternatif olabilir.
Meyve tadında
10 yıldır barmenlik yapan House Cafe’nin tecrübeli barmeni Metin Esen, Başkentliler için daha çok meyvelerden oluşan kokteyller hazırladı. Hızlı yaşamayı seven ve damak tadına güvenenlerin tercihi kokteyller günün her saatinde içilebilir.
Moonwalker
Malzemeler:
Æ 4 cl Dark rom
Æ 2 cl Malibu
Æ 4 cl Ananas suyu
Æ 2 top vanilyalı Dondurma
Æ 1 cl Şeker şurubu
Hazırlanışı: Tüm malzemeler shakerda karıştırıldıktan sonra üç orta boy kırık buz koyup tekrar shakerda karıştırılarak margherita bardağında servis edilir. Süs olarak çilek dilimleri, üzüm parçaları ve satsuma dilimleri kullanılır.
The House Fresh
Malzemeler:
Æ 5 cl Stolichnaya
Æ 4 cl Portakal suyu
Æ 2 cl Greyfurt suyu
Æ 1 cl Limon suyu
Æ 1 adet Satsuma (4 parça)
Æ 2 cl Şeker şurubu
Hazırlanışı: 1 adet satsuma küp şeklinde kesilip esmer şeker ve limon suyu ile ezilir. Malzemeler ile buzla karıştırıp, bol buzla highball bardakta servis edilir. Süsleme için yıldız şeklinde keşilmiş armut ve çilek kullanılır.