Yıkım ekibine arılar saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Yıkım ekibine arılar saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2007 00:00

Hazine arazisine kondurulan dört kaçak binayı yıkmak için görev başı yapan Gölbaşı Belediyesi ekipleri, ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Topraklı Mahallesinde direnişle karşılandı.

Evi yıkılan Yapıcı Ailesi’ne tüm mahalle sakinleri de destek verince Topraklı savaş alanına döndü. Yıkıma karşı çıkan mahalleliler,ekiplere taşlarla saldırdı.

Olayların büyümesi üzerine yıkım yerine Gölbaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri geldi. Jandarma olayları sakinleştirmeye çalışırken vatandaşlardan bazıları bahçede bulunan kovanları açarak arıları ekiplerin üzerine saldı. Kovanlarda çıkan arılar,olay yerinde bulunan korumasız jandarma erlerini ve vatandaşları ıstırdı. Arı saldırısı sonucunda erlerden biri fenalaştı.

Arılar tarafından ısırılan jandarma eri ve çatışmalarda yaralanan üç belediye görevlisi, Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.Olay yerindeki belediye yetkilileri yıkımı yapılan evlerin hazine arazisine yapıldığını ve kaçak olduğunu söylediler.Yıkımın zorunlu olduğunu dile getiren yetkililer,işlemin gelecek haftaya ertelendiğini kaydettiler.

20 KİŞİ BİR KAMYONDA

Yıkılacak evin sahibi Meryem Yapıcı ise arazinin yıllardan beri ailesi tarafından kullanıldığını iddia etti. Eve,geçinemediği için Ankara’dan köyüne dönen oğlunun ve ailesinin yerleşeceğini anlatan Yapıcı, "Bu evi yapabilmek için 20 dönüm arazi sattı.20 kişi 2 aydır kamyonda yaşıyorlar.40 senedir burayı biz kullanıyorduk" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mustafa Özdemir ise iskan sorununun uzun zamandır belediye başkanına iletildiğini ancak sonuç alınılamadığını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!