YİĞİNER KONTRA ÇIKTI

Güncelleme Tarihi:

YİĞİNER KONTRA ÇIKTI
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 00:00

Ankaragücü Başkanı, taşeronluk iddiaları ve kongrenin iptali istemine, sert karşılık verdi.

Haberin Devamı

Eski Başkan Cemal Aydın’ın kulüp üyeliğinden kesin olarak ihraç edildiğini, Bent Ahlat ve diğer isimlerle ilgili çalışmanın da sürdüğünü belirten Mehmet Yiğiner, FIFA’daki dava dosyalarnın da yüzde 80’ini çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, göreve geldikleri günden itibaren kulübü yaşatmaya çalıştıklarını belirtirken, son dönemde kendisini hedefleyen açıklamalar yapan eski başkanlar Cemal Aydın ile Bent Ahlat’ın, zarar dışında bir katkı vermediklerini söyledi.
Cemal Aydın’ın kulüp üyeliğinden ihraç edildiğini, Bent Ahlat hakkında iki dava açılacağını belirten Yiğiner, “Ahlat da ihraç olacak. Disipline sevk edilen diğer isimlerle ilgili de geri adım söz konusu değil. Zamanı gelince, kulübü zarara uğratan, kulübe üye olmayı hak etmeyenler, dışarıda kalacak” diye konuştu.
FIFA’daki dava dosyalarıyla ilgili gelinen son noktayı değerlendiren Yiğiner, Ankaragücü’ne zor günde destek verenlerin gelecekte yanlarında olacaklarını söyledi.
Kendisinin iki oda başkanlığı görevini yürüttüğünü ve genel kuruldan korkması ya da kaçması gibi bir durumun söz konusu dahi olamayacağını vurgulayan Yiğiner, şöyle konuştu:
“Bize Tandoğan’a sığındılar diye eleştiri getirenler var. Bizim derdimiz, A.Gücü’ne yakışır bir kulüp tesisi oluşturmak. Şu an Beştepe’de hummalı bir tadilat var. Beştepe’nin herşeyi değişiyor. Burayı 4/4’lük hale getirmeye çalışıyoruz. Eksikleri gidermek için çaba harcıyoruz. Bilip bilmeden, boş konuşuyorlar.”

Haberin Devamı

KULÜPTEN SON 5-10 YILDA HERKES BİRŞEYLER ALMIŞ

“Biz A.Gücü’nü yaşatmak için 3 aydır gece gündüz, 24 saat durmadan uğraş veriyoruz. Bu kulübün içi boşaltılmış. Oyuncuları TFF’ye ihtar çekmiş. eKSİ 6 puan ve küme düşürülme cezası ile karşı karşıya kalmış. Biz bu karanlık ve karamsar tabloya rağmen görevi aldık. Tahribat çok derindi ve yaraların kısa sürede iyileşmesi zordu. Şimdi FIFA’daki dava dosyalarının yüzde 80’ini yeniden yapılandırdık. Eksi puan ve küme düşürülme tehdidini ortadan kaldırdık. Bu kulübe, son 5-10 yılda kimse birşey vermemiş, herkes birşeyler almış. Bizim bunca emeğimize rağmen birilerinin çıkıp konuşması, canımızı sıkıyor. Sözleri, kulübe zarar vermekten başka bir işe yaramıyor.”
“Transfer yasağında son aşamaya gelmiştik ama Vassell ve Muhammed Hanefi sorununu aşamadık. 11-12 milyon TL nakit para gerekiyordu. Yüzde 15’i ödeme konusunda anlaşma yaptık. 2 milyon TL tutarındaki para ile sorunu çözecektik ama olmadı. Ortada başka sorunlar da var. Sestak için 2 milyon 900 bin TL bonservis bedeli ödememiz gerekiyor. 525 bin Euro ödenmiş, 2 milyon 375 bin Euro duruyor. Adamlar, bize sözleşmeyi gösterince biz de şaşırdık.”

Haberin Devamı

1910 ANKARAGÜCÜ ALTERNATİF PROJE OLARAK BEKLİYOR

“Bizim niyetimiz, yüzde 100 MKE Ankaragücü yapısı ile yola devam etmek. Ama gelirler üzerinde haciz olduğu için sorunlarla karşılaşıyoruz. Bugün bir yardım kampanyası yapsak ve 5-10 milyon TL toplasak, alacaklılara gidecek. Bunun için alternatif yollar bulmamız gerekiyor. ‘1910 Ankaragücü’ bu anlamda bir proje olarak kenarda duruyor. Ankaragücü taraftar kartı projemiz de var. Buradan gelir elde etmek istiyoruz. Çünkü kulübün kasasına 1 kuruş para giremiyor. Alacaklılarla anlaşıp, geçici olarak alacaklarından vazgeçirebilir, futbolcularla oturup sorunları çözebilirsek, mevcut yapı devam edebilir. Geçmişte MKE, kulübü sıkıntıya düştüğünde düzlüğe çıkarmış ama şimdi yasal engel olduğu için yapamıyor. Ama aynı durumda Tavşanlı Linyit yardım alabiliyor. Bunun için çalışma yürüteceğiz.”

Haberin Devamı

BİZİ SUÇLAYANLAR GALİBA BALIK HAFIZALI

“Kulübe borç verenler alacaklarını faizi ile birlikte almış. Kulüp batırılmış ve bitirilmiş. Biz bunları bile bile geldik. Çünkü, atalarımızın mirasına sahip çıkmak istedik. Bu yönetim, Bugüne kadar kulübe 3 milyon 200 bin TL kadar para verdi. Kendim 400 bin TL civarında para verdim. Yönetici arkadaşlarım toplam 700-800 bin TL verdi. Kulübe 1 milyon TL sıcak para girmesini sağlayan faturayı biz kestik. Bunların hepsini, kulübün yaşaması, ayakta kalması için yaptık.”
“Naylon fatura kesmekle itham ediliyoruz. A.Gücü’nün, 3 milyon TL’nin üzerinde İddaa’dan isim hakkı alacağı vardı. Bent Ahlat, bu para için fatura kesti. Cemal Aydın ile Cengiz Topel Yıldırım, alacaklarını faizi ile birlikte aldı. Şimdi soruyorum. O paradan, kulübün kasasına 1 lira girdi mi? Girmedi. Bunların hepsi belgeli. Bize suçlama yöneltenler, galiba balık hafızalı. 5-6 ay önce ne yaşadıklarını hatırlamıyorlar.”

Haberin Devamı

KULÜBÜ ELLERİNLE GÖKÇEK’E TESLİM ETMEDİN Mİ

“Bir de taşeronlukla suçlanıyoruz. El insaf.. Adama sormazlar mı. Ya arkadaş, sen bu kulübü ellerinle Gökçek’lere teslim etmedin mi? Bu ihaleyi sen yaptın, sen verdin. Bize, o dönemde taşeronluk bırakmadın. Bu kulübü kimlere peşkeş çektiğini, sadece Ankara değil, Türkiye biliyor. Kulübü, verirken, 3 isim birlikte elleri havaya kaldırırken, sen o fotoğrafta yok muydun ?”
“Gökhan Akkan’ın transferi ile ilgili olarak taşeronluk iddiası ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Gökhan ile yeniden anlaştık ve 3 yıllık sözleşme yaptık. Oyuncu ile Ankaraspor arasında bir protokol var ama ön ve arka sayfa yok. İsim ve imza yeri açılmamış. Yani geçerliliği yok. Eğer böyle bir protokolün geçerliliği varsa bunu bir ahlaksızlık olarak niteleriz. Kimse buradan bir tuğla sökmeye çalışmasın, çünkü bedeli ağır olur. Biz Emre’yi profesyonel yapabilmek için 250 bin TL’ye yakın para harcadık. Oyuncumuzu göz göre göre elden çıkarır mıyız ?”

Haberin Devamı

CEMAL AYDIN KESİN OLARAK ÜYELİKTEN İHRAÇ EDİLDİ

“Üyelikten ihraç konusunda geri adım yok. Borç verip faiz alanlar ile ilgili çalışma başlattık ve kendilerine 1 ay süre verdik. Bize yardımcı olabilirler, hatalarından dönerler umuduyla. Baktık ki hatalarında ısrarlılar biz de adımlarımızı attık. Cemal Aydın kesin olarak ihraç edildi. Bent Ahlat hakkında da 2 dava açacağız. Zimmet ve iftara davaları. Ahlat hem ihraç edilecek hem de yargı yoluyla kendisine hesap soracağız. Sestak, 2 milyon 900 bin Euro’ya transfer edilmiş, 4 ay içinde 400 bin Euro’ya Bursaspor’a satılmış. Cemal Aydın, 544 bin TL faiz almış, yardım ettim diyor. Elbette bu isimlerle ilgili disiplin çalışması yürütürüz. Kulübün şu an üye sayısı bin 378. Bu insanların kimi bin 250, kimi bin 50 TL verip üye oluyor. Bunlar mı çakma üye? Hepsi gönülden Ankaragüçlü, onları suçlayan ise çakma başkan olarak geziyor.”

BORÇLAR İÇİN KIRAN KIRANA PAZARLIK YAPTIK

“FIFA’daki dosyalarla ilgili sorunu büyük ölçüde çözdük. 650 bin Euro toplam, 130 bin Euro taksidi olan ve (129 bin EURO verseniz de kabul etmem) diyen Klukowski ile 35 bin Euro peşin, 8 bin EURO uzun süreli taksit olmak üzere anlaştık. PTT Birinci Ligde kalırsak 100 bin, Süper Lige çıkarsak 150 bin Euro daha vereceğiz. Bochum kulübü yöneticileri oturduk ve 50 bin Euro peşinle pazarlığı açtık. 2 milyon 375 bin Euro için, 20 bin Euro ve 100 ay vadeli taksit önerdim.
Ertesi gün ‘25 bin Euro taksitlendirme olsun’ dediler. Ben son olarak ‘20 bin ve 100 ay’ dedim. Kabul ettiler ve protokol yaptık. 5 yıl içinde bu parayı ödersek, toplam 1 milyon 950 bin Euro vereceğiz. 425 in Euro daha az ödemiş olacağız.”
“Klukowski’nin menejari Micelbek’in 125 bin Euro alacağı varmış. Ağzından 54 bin Euro’ya anlaşırız gibi bir laf açıktı. Tamam dedim, Eylül de başlayacak ve 5 bin Euro taksit olacak şekilde o işi de çözdük. Rothen’in de 50 bin Euro alacağını 30 bin Euro’ya düşürüp, 5’er bin Euro ve Eylül’den başlayacak şekilde taksitlendirdik”

MELİH GÖKÇEK SAHİP ÇIKAR DİYE SABIRLA BEKLİYORUM

“Ankaragücü ve Melih Gökçek, karşılıklı olarak birbirleri için şanstır. Gökçek, şu anki mevcut yapıya sahip çıkar diye umuyor ve sabırla bekliyorum. A.Gücü’ne zor günde destek olanların, gelecekte de biz yanında oluruz. Bizi destekleyeni biz de destekleriz. Bu yönetim gittiği zaman A.Gücü’nün esamesi okunmaz. Bunu herkes bilsin. Belediye ve kamu kurumlarının desteği olmadan da bizlerin dayanma gücü bir yere kadar. Ben iki odanın başkanıyım ve genel kuruldan korkmak ve ya kaçmak gibi bir durum beni için söz konusu olamaz. Kongrenin iptali istemi ile açılan dava ile ilgili olarak da şunu söyleyeyim. Benk Ahlat, 100 bin TL getirsin onun istediği şekilde ve şartta yeniden genel kurul yapalım. Bugüne kadar 3 milyon TL harcadık. Bunu 5’e tamamlayalım. 5 milyonu getiren olursa da hemen seçime gidelim. Benim işim genel kurul. Yıllarca genel kurul yapmış bir insanım”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!