Yetiştiriciler işaret bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Yetiştiriciler işaret bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 15:06

Ankara keçisi oğlağı eti için coğrafi işaret başvurusunda bulunan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, 1 yıldır taleplerine cevap bekliyor.

Haberin Devamı

Birlik Başkanı Hasan Kılınç, başvurunun sonuçlanmasını heyecanla beklediklerini dile getirerek, "Doğal ürünlere ülke içinde de dışında da yoğun talep var. Ankara keçisi oğlağı eti, tavuk etinden bile daha az yağlıdır. Demir oranı ise tüm etlerden daha yüksektir. 12 ay boyunca doğada yetişir, doğal taze otlarla beslenir, fabrika yemi tüketmez. Böylece otlardaki etken maddeler Ankara keçisinin etine geçer. Coğrafi işaret sürecini önemsiyor ve başvurunun sonuçlanmasını heyecanla bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!