Yetimleri güldüren Sevgi Atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Yetimleri güldüren Sevgi Atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2019 10:34

Başkentli öğrenciler, Hacı Bayram-ı Veli Derneği Hayır Çarşısı bünyesindeki Sevgi Atölyesi'nde, yetim çocuklar ve aileleri için ikinci el eşyalara yeniden hayat veriyor.

Haberin Devamı

Dernek tarafından iki ay önce bazı ilk ve ortaöğretim okullarında başlatılan proje kapsamında öğrenciler, ‘Sevgi Atölyesi’ adı verilen odalarda kıyafetten, kırtasiye malzemesine, ayakkabıdan oyuncağa kadar tüm ikinci el eşyalarını kullanılabilir hale getirip hem yaşam becerilerini geliştiriyor hem de yüzlerce yetim çocuk ve ailenin umudu oluyor. Hayır Çarşısı Koordinatörü Perihan Nur Pazarcı, öğrencilerin okullarda ‘hayır köşeleri’nde biriktirdikleri eşyaları derneğe getirip ön elemesini yaptıktan sonra sınıflara ayırdığını belirtti. Öğrencilerin bu çalışmayla hayatın vazgeçilmezi olan yaşam becerisini de öğrendiğine dikkat çeken Pazarcı, "Burada yardımlaşma duygusunu, ütü yapmayı, düğme dikmeyi, elbise katlamayı ve dolap düzeltmeyi öğreniyorlar. Yani hayatımızda gerekli olan yaşam becerilerini öğrenmiş oluyorlar" diye konuştu.

ÜTÜ YAPIP SÖKÜK DİKİYORLAR

Haberin Devamı

Pazarcı, ikinci el kıyafetlerin toplandığını aktararak "Haftanın 5 günü her okulumuz 15 kişilik gruplarla birer gün geliyor, burada hizmet veriyor. Ütü yapıp düğme dikiyor ve sökükler varsa dikiyorlar. Kullanılabilir hale getirdikleri kıyafetleri yetimlere kendi elleriyle giydiriyorlar. Ailelerden olumlu dönüşler alıyoruz. Evlerini süpürmeye başlayan, yemeklerini kendileri hazırlayan öğrencilerimiz varmış. Bu proje yaklaşık 2 aydır devam ediyor. 5 bin 250 kıyafet, oyuncak ve kırtasiye yardımı geldi, 168 aileye de takdim edildi."

PAYLAŞMAYI ÖĞRENDİM

Projeye destek veren öğrencilerden 10'uncu sınıf öğrencisi Beyza Gül Çavdar, projenin kendisine birçok şey kazandırdığına işaret ederek, "Anneme ev işlerinde zaten yardım ediyordum. Proje kendimi hem bu açıdan geliştirmemi hem de bir şeyleri paylaşmayı daha fazla öğrenmemi sağladı" dedi. 10'uncu sınıf öğrencisi Eren Demirci ise Sevgi Atölyesi sayesinde hem kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine vererek mutlu olduğunu hem de bir evi idare etmeyi öğrendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!