Yeşil alanlara bahar dokunuşu

Güncelleme Tarihi:

Yeşil alanlara bahar dokunuşu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2021 23:51

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde yeşil alanlarda çapalama, bakım, temizlik ve budama çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent genelinde peyzaj ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. ANFA Genel Müdürlüğü’ne bağlı 929 personel, özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde peyzaj alanlarında bahar hazırlıklarına devam ediyor. Ekipler son olarak Konya, Eskişehir, Samsun ve İstanbul Yolu’nda yer alan orta refüjler ile yeşil alanlarda çapalama, bakım, temizlik ve budama çalışması gerçekleştirdi. Yeşil alanlarda toprak zeminleri çapalayarak peyzaj düzenlemesine uygun hale getiren ekipler, bahar ayları için Başkent genelinde çiçek dikimine hazırlanıyor. Öte yandan, mevsimlik budama çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

Yeşil alanlara bahar dokunuşu


24 MEYDANA İNTERNET

Haberin Devamı

ABB’nin, ilk etapta kentin 35 meydanına yapılmasını planladığı çalışma kapsamında aktifleştirilen ücretsiz internet erişiminin olduğu meydan sayısı Sıhhıye, Keçiören Belediyesi önü, Zafer Çarşısı ve Çubuk Kent Meydanı ile birlikte 24’e yükseldi. Meydanlarda WI-FI internet ağını genişlettiklerini sosyal medya hesapları üzerinden duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “İnternete erişim hakkının temel bir insan hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda ücretsiz WI-FI hizmeti verdiğimiz meydan sayısı Keçiören, Sıhhiye, Çubuk ve Zafer Çarşısı ile 24’e ulaştı. Hedefimiz 35 meydanda 10 milyon metrekarelik alana internet götürmek” dedi.
‘wifi.ankara.bel.tr’ adresinden takip edilebilecek çalışmaların 2. etabında ise başta park ve rekreasyon alanlarının bulunduğu 30 noktaya daha WI-FI bağlanarak vatandaşların kullanımına açılacak. Proje kapsamında Başkent’te yıl sonuna kadar kent genelinde meydan ve rekreasyon alanlarında toplam 65 noktada ücretsiz internet kullanılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!