Yerli ve enerjik gücümüzü koruduk

Güncelleme Tarihi:

Yerli ve enerjik gücümüzü koruduk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2020 02:23

Tecrübeli teknik adam, alt yapıdan yetişen oyuncuların sırtladığı, 22 yaş ortalamasına sahip genç takımla ligi 2. bitirdiklerini belirtip, “Avrupa Ligi ön eleme turu oynama hakkı kazandık. 12 oyuncumuz ile tekrar anlaştık ve yeni sezonu bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde, liglerin Mayıs ayında tescil edilmesinin ardından, sezonu ikinci sırada tamamlayan Yenimahalle Belediyesi, yeni sezon çalışmalarına hız bir giriş yaptı ve 12 oyuncusu ile sözleşme yeniledi. Geride kalan sezon çıktığı 16 maçta; 12 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi alan mavi-beyazlılar, 25 puan topladı ve elde ettiği lig ikinciliği ile EHF Avrupa Ligi ön eleme turu maçı oynama hakkı kazandı.
Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı’nın Teknik Direktörü Serdar Eler, hem Yenimahalle hem Ankara hem Türk hentboluna katkı sunmaya devam edeceklerini belirtip, şöyle konuştu:
“Alt yapıdan yetiştirdiğimiz ve 22 yaş ortalamasına sahip oyuncularla çıktığımız yolda önemli işler başardık. İlk 4 içinde yer almak hedefini, maçlar oynandıkça geliştirdik. Tecrübe kazandıkça daha iyi işler yaptık ve ligi ikinci bitirip, kupada finale yükseldik. Yeni sezonun başında, Süper Kupa oynama hakkını elimizde tutuyoruz. Belediye Başkanımız Fethi Yaşar ve kulüp yönetimimiz bize her zaman destek verdi. Yanımızda oldu. Yeni sezon öncesinde, yönetimimizin önemli hamlesi sonrasında 12 oyuncumuzla anlaştık. 2 genç ismi daha aramıza kattık. Selen Akalın, Yağmur Bembeyaz, Fatma Ay Babür, Fatma Atalar, Bilgenur Öztürk, Sabiha Gökçimen, Ceylan Aydemir, İlayda Dikbaş, Elif Yaren Uzun, Gülcan Tügel, Nurceren Akgün ve Esra Ertap Koyunoğlu ile sözleşme yeniledik. Yabancı oyunculardan; Anna, Olga ve Anastasia takımdan ayrıldı. Gülsüm, öğrenci olduğu üniversiteden mezun olabilmek için izin istedi ve ayrıldı. Eda, Bodrum Yalıkavak Belediyespor’a transfer oldu. Onun gidişinin kendisi için erken olduğunu düşünüyorum. Burada kalıp, yetiştiği takımda gelişimini daha üst noktaya taşıyabilir diye düşünüyorum. Yabancı oyuncularımızın ikisi Ocak ayında gelmişti, çok fazla oynama şansları olmadı. Eda dışında kaybımız yok diyebilirim.”

YENİ SEZONUN AÇILIŞI 13 TEMMUZ’DA

“Yeni sezon çalışmalarına 13 Temmuz’da başlamayı planlıyoruz. Federasyon henüz takvimi belirlemedi ama Eylül gibi maçların başlar diye hesaplıyoruz. Hepsi alt yapıdan yetişen bu çocuklar, gelecek sezon bir yaş daha büyümüş ve tecrübelerini arttırmış şekilde mücadele edecekler. Bu da bizim için önemli bir avantaj olacak. Yenimahalle Belediyesi hentbola yatırıma devam edecek. Milli takımlara oyuncu kazandırmayı sürdüreceğiz. Bu sezon Avrupa’da sistem değişti ve EHF Ligi’ne geçildi. Ülke Liglerinde ikinci olan takımlar, EHF Ligi’nde mücadele edecek. 14 Temmuz’a kadar katılımla ilgili bilgilendirme yapılması gerekiyor. Ön eleme turunu geçen ekipler, gruplara kalacak. Eleme aşamasını geçip, gruplara kalırsak, bu hem bizim adımıza, hem de Ankara v Türk hentbolu için çok güzel bir heyecan olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!