Güncelleme Tarihi:
Kooperatif ürünü Beypazarı kurusu, Ayaş salçası ve Çubuk turşusunun yanı sıra bakliyat, zeytin, zeytinyağı, kavurma, sucuk ve pastırma gibi birçok ürünün yer aldığı Başkent Market ile ‘Et Market’ projesinin de ilk adımı atılmış oldu. Ankara’da hayvancılıkla uğraşan çiftçilerden satın alınan büyükbaş hayvanlar kesilerek, şarküteri ve kasap reyonunda uygun fiyattan satılmaya başlandı. Polatlı’dan Kalecik’e birçok ilçede üretilen taze süt ürünlerine de yer verilen markette; kaşar peynirinden beyaz peynire, yoğurttan tereyağına kadar çok çeşitte ürün Başkentlilerle buluştu.
KIRSAL KALKINMAYA DESTEK OLACAK
Kırsal kalkınmayı ve yerli üreticiyi desteklemeyi amaçladıklarını belirten Ankara Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Dervişoğlu, “Marketimizin tüm ürünlerini Ankara çevresinde kurulmuş kooperatiflerden aldık. Satışa sunduğumuz ürünlerin birçoğu da Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen ürünler. Mağazalarımızın sayısını kısa sürede farklı ilçelerde yaygınlaştırarak, yerel ürünlerin satış potansiyelini yükseltmek istiyoruz” dedi.