Yerel Endonezya mutfağını tanıttılar

Güncelleme Tarihi:

Yerel Endonezya mutfağını tanıttılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 00:00

TÜRKİYE’deki Asya, Pasifik, Avrasya ve Kafkas ülkeleri büyükelçi ve eşlerinin oluşturduğu TASPEK, geleneksel olarak düzenlediği ve dünya mutfaklarının tanıtılması amacını taşıyan etkinlikte son olarak Endonezya mutfağına yer verdi.

Haberin Devamı

Güreller Mağazası’nda düzenlenen etkinliğe gruba üye çok sayıda davetli ile Endonezya büyükelçilik çalışanları ve eşleri katıldı. Elçilik çalışanları, egzotik Endonezya yemeklerini uygulamalı olarak anlatırken, püf noktaları da gösterdiler. Etkinlikte, Endonezya’nın hemen hemen her bölgesinde bulunan nasi goreng, gado-gado, sate ve soto gibi ülkenin ulusal yemekleri kabul edilen bazı yemeklerin tarifi anlatıldı. Grup üyeleri, dünya mutfağının tanıtıldığı etkinliğin kültürlerin kaynaşmasına da katkı sağladığını ifade etti.

El yıkama suyu ikram edildi

Endonezya’da yemekler kaşık ve çatalla birlikte yenilmesine rağmen Batı Cava ve Batı Sumatra gibi bölgelerde elle yemek çok yaygın. Evlerde ve lokantalarda da yerel yiyecekler genelde elle yeniyor. Bundan dolayı lokantalarda ve evlerde yemeklerle birlikte bir kap içerisinde temiz su da ikram ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!