Yenimahalle’ye nostaljik yatırım

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’ye nostaljik yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2019 16:39

Yenimahalle Belediyesi tarafından, Yenimahallelilere bir kültür mirası bırakmak, eski Yenimahalle’yi gelecek kuşaklara aktarmak için geçtiğimiz ay yapımına başlanan Yenimahalle Evi’nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çınar Sokak’ta bulunan eski Yenimahalle Evi’ndeki tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Yaşar “Eski Yenimahalle, nostaljik eşyalar ve fotoğraflarla kültür mirası haline getireceğimiz bu evde yaşayacak” dedi. En güzel yıllarının Yenimahalle’de geçtiğini ifade eden Yaşar, “Yenimahalle’ye 13 yaşında geldim, 56 yıldır da burada yaşıyorum. Yenimahalle’yi karış karış biliyorum. Gençliğimin en güzel yılları Yenimahalle’de geçti. Yenimahalle ilk geldiğim günden bugüne çok değişti, çok gelişti. Bu proje ile de Yenimahalle kültürünü korumayı ve gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. İnşallah kısa zamanda bu güzel mekanı hep birlikte açacağız” dedi.

ESKİ EŞYALAR SERGİLENECEK

Yaklaşık 3 ay önce restore edilmeye başlanan 150 metrekare alana sahip 3 katlı klasik Yenimahalle Evi’nde, lokal, üst katlarında ise yaklaşık 40-50 yıldır Yenimahalle’de yaşamış mahallelilerin bağışladığı eski dönem eşyalar ve fotoğraflar sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!