Yenimahalle’den eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’den eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2006 00:00

Yenimahalle Belediyesi, Avrupa Birliği’nin desteği ile gerçekleştireceği "AB’de Yenilikçi İş Geliştirme Fırsatlarının Yerinde Çalışarak Öğrenilmesi" projesi kapsamında ilçede oturan 40 genci iki aylığına Almanya’ya mesleki eğitim ve staj için gönderiyor.

AVRUPA Birliği’nin desteği ile gerçekleştirilen "AB’de Yenilikçi İş Geliştirme Fırsatlarının Yerinde Çalışarak Öğrenilmesi" projesi ile Yenimahalle Belediyesi 40 genci 2 aylığına Almanya’ya mesleki eğitim ve staj için gönderiyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan açıklamada gençlere verilen bu fırsat ile ilgili şu bilgiler verildi:

Türkiye’nin kanayan yarası haline gelen meslek liseliler ve işsiz üniversite mezunu gençler; bu proje sayesinde mesleğinizdeki yenilikçi uygulamaları yerinde takip edeceksiniz. Mesleğinizde uluslararası bilgi düzeyine sahip olacaksınız. Bu proje ile yurt dışı tecrübesi kazanarak yabancı dilinizi geliştireceksiniz.

MASRAFLARI BELEDİYE KARŞILAYACAK

Proje ile yurt dışına gönderilmek üzere seçilecek gençlerin tüm masrafları (ulaşım, yemek, konaklama, kurslar, geziler vs.) proje sahibi Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılanacak.

Seçilecek kişiler için gidiş -geliş tarihi:

1. Grup Ocak 2007 Mart 2007

2. Grup Mart 2007 Mayıs 2007

GEREKLİ BELGELER

Nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah ilmühaberi, diploma fotokopisi, var ise yabancı dil yeterliliğini gösterir sınav sonuç belgelerinin fotokopisi.

Başvuru için ise, www.yenimahalle.bel.tr adresinden temin edilecek başvuru formunun doldurulup gerekli belgeler ile birlikte en geç çarşamba günü saat 17.00’ye kadar Yenimahalle Belediyesi Yeni Masa Birimi’ne elden teslim edilmesi gerekiyor. Başvuru değerlendirme sonuçları 29 Kasım’da www.yenimahalle. bel.tr adresinde yayınlanacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

* Meslek lisesi veya üniversite mezunu olmak.

* Meslek Lisesi mezunları için: Nakış, El Sanatları, Tekstil, Çocuk Gelişimi, Grafik Tasarımı, Kuaförlük, Gıda Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Makine Ressamlığı, Tesviye, CNC gibi yenilikçi iş fikirlerinin ortaya çıkabileceği bölümlerin mezunu olmak

* Üniversite mezunları için: Mühendislik Fakültesi veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olmak

* Başvuru sırasında çalışmıyor olmak,

* Daha önce mesleki eğitim almış olmak,

* Yabancı dil biliyor ya da yabancı dil öğrenmeye istekli olmak (yabancı dil bilenler ve yeterliliklerini belgeleyenler öncelikli olacak),

* Ankara’da ikamet ediyor olmak. Yenimahalle’de oturanlar öncelikli olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!