Yenimahalle’de tapu sevinci

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle’de tapu sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 00:00

Demetevler 2. Etap’ta imar sorununu Yenimahalle Belediyesi çözdü. Yedi mahallenin projeleri tamamlandı, 20 bin hak sahibine tapuları dağıtıldı.

YENİMAHALLE Belediyesi’nden yapılan açıklamada ilçenin en önemli sorunlarından birisi olan ve 35 yıldır çözülmeyen Demetevler 2. Etap imar sorununu çözmekten duyulan mutluluk dile getirildi. Yenimahalle Belediyesi’nin uygulamaya soktuğu Demet 2 Projesi kapsamında Yukarı Yahyalar, Aşağı Yahyalar, Özevler, Yeşilevler, Kaletepe ile Kayalar Mahalleleri ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nin projeleri tamamladı. Burada oturan vatandaşların tapuları dağıtıldı.

Demetevler hizmetin merkezi haline geldi

YILLARDIR çözülmeyen imar sorununu çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar projeyle ilgili şöyle konuştu: "Bir şehrin güzelleşmesi için imar planının hazırlanması gerekir, İmarsız, plansız, programsız yapılan işler daha sonra telafisi mümkün olmayan sonuçlar verir."

Hizmet merkezi

Başkan "Bu sebeple Demetevler bugün hazırlamış olduğumuz ve başarıyla uyguladığımız Demet 2 projesi kapsamında hizmet görüyor. Demetevler, Yol açımı, bordür, tretuar, park yapımı, yeşil alanların ihdası, koşu yolu, boş alanların temizliği, asfalt ve yükselen yeni konutlarla cazibenin ve hizmetin merkez haline geldi" dedi.

İmarsız yapılaşma

YAKLAŞIK 90 bin vatandaşı ilgilendiren bu projeyle toplam 278 hektarlık alanda 20 bin hak sahibinin tapuları dağıtıldı. Böylece Demet 2 etap kapsamında yıllardır gelen gecekondulaşma ve imarsız yapılaşmaya son verilerek vatandaşlar, imar tapularıyla birlikte kat mülkiyeti hakkı da kazanmış oldular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!