Güncelleme Tarihi:
ANKARA, (DHA) - YENİMAHALLE Belediyesi, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla bazı semt birimlerinde ‘Kurban Kesim’ semineri düzenledi.
‘Kurban Hizmetleri, Kurban Alımı ve Kesimi Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar’ konulu seminerde Belediye Veteriner Hekimi M. Selami Kıbrıs, katılımcılara kurbanlık alırken dikkat edilecek hususlardan etin nasıl tüketilmesi gerektiğine dair bilgi verdi. Gözle yapılan basit tespitlerle hayvanın sağlık durumu hakkında fikir edinilebileceğini belirten Kıbrıs, “Satın aldığınız hayvanın gözlerinin ve tüylerinin parlak olmasına, göz ve burunda akıntı olmamasına, vücutlarının herhangi bir yerinde şişlik bulunmamasına ayrıca büyükbaş hayvanların mutlaka küpeli ve pasaportlu olmasına dikkat edilmeli” dedi.
‘BUZU ÇÖZÜLEN ETİ YENİDEN DONDURMAK ÇOK YANLIŞ’
Etin, kesimin ardından hemen tüketilmemesi gerektiğini de ifade eden Kıbrıs, şunları söyledi:
“Etleri derin dondurucuya koyarken mutlaka yiyebileceğimiz kadarını koymalıyız. Buzu çözülen eti yeniden dondurmak çok yanlış bir davranıştır. Kurban kesildikten sonra ise hayvanın kaburgası içerisinde üzüm salkımına benzer şişlikler, iç organlarında gözle görülür su keseleri var ise hastalık şüphesi vardır. Bu durumda etin kesinlikle yüksek ısıda, çok iyi pişirilerek tüketilmesi gerekiyor.”
FOTOĞRAFLI