Yenilmezlik sürüyor futbolumuz gelişiyor

Güncelleme Tarihi:

Yenilmezlik sürüyor futbolumuz gelişiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2022 16:47

Sarı-lacivertliler, 13 puana yükselirken ligde 4 maçtır rakiplerine mağlup olmuyor. Teknik Direktör Ömer Erdoğan, “Biraz becerikli olsak daha fazla puan toplayabilirdik. Önümüzdeki ara bizim için güzel bir şans olarak duruyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasının açılış gününde zirve yarışına tutunma mücadelesi veren Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan MKE Ankaragücü, 2022 Dünya Kupası için verilecek araya moralli girdi. Eryaman Stadı’ndaki mücadele de karşılıklı goller Bardhi ve Tolga’dan gelirken, sarı-lacivertliler, ligdeki yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı. Başkent ekibi, 45 gün sürecek ara öncesi puanını 13’e yükseltti. Ankaragücü, aranın ardından deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan, iki takımı da gösterdiği mücadeleden dolayı kutlarken, “Sahada çok iyi mücadele vardı. Belki çok iyi bir oyun yoktu ancak bunun sebebi zeminin bozukluğu. Biz de bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Yenilmezlik sürüyor futbolumuz gelişiyor

Haberin Devamı

YENEMİYORSAN YENİLMEMEK DE HER ZAMAN ÖNEMLİDİR

Geçen sezonun şampiyonu ile oynadıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Çok fazla pozisyon vermedik. Her hafta üzerine ekleyerek, gelişerek pozisyona girme oranımızı artırıyoruz. Biraz daha becerikli olsak daha fazla puana sahip olabilirdik. Önümüzde güzel bir şans var. Bu arada iyi antrenman yapıp yavaş yavaş yükselmek istiyoruz. Taraftarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Yenemiyorsan yenilmemek her zaman önemlidir. Bir sürece girdik. Yenilmiyoruz. Tabii ki bunları 3 puana çevirmek isteriz ancak Trabzonspor’dan aldığımız bir puan değerli. Zor bir maç oldu. Sezon başında bazı oyuncuları ayrılsa da yaptıkları takviyelerle yine şampiyonluk adaylarından birine karşı oynadık. Analiz yaparken Trabzonspor’un, özellikle savunma arkası uzun toplarla bir oyun geçişi olduğunu analiz ettik. Ona göre defansif anlamda önlemlerimizi aldık. Rakibe maçın genelinde ciddi bir pozisyon vermedik. Oyun kalitesi belki düşüktü ancak 2 takım da mücadelesi yüksek bir maç oynadı. Çok pas yapılan bir oyun değildi. Bunda zeminin de kötü olması etkendi. 1-1’i yakaladıktan sonra 2. golü arayan bir oyuncu grubu vardı. 1-1’e tatmin olmayan 2. golü atıp da galip gelir miyiz düşüncesine sahiplerdi. Bu da beni tabii ki mutlu etti.”

Haberin Devamı

Yenilmezlik sürüyor futbolumuz gelişiyor

ZOR FİKSTÜRDE MAÇLAR OYNANIRKEN GÖREVE GELDİK

“Son maçımızı oynadık ve Dünya Kupası nedeniyle lige ara verilecek. Bu bizim için çok iyi bir fırsat olacak. Biz, lig başladıktan sonra göreve geldik. Çok fazla hazırlık dönemi geçirme şansımız yoktu. Zor fikstürle direkt maçlarla başladık. Oynadığımız bütün maçlarda oyunsal olarak sürekli üzerine eklemeye çalışan, istatistiklerde koşu mesafesini, topa sahip olma oranını, ceza sahası içinde topla buluşma oranını yukarı çeken bir takıma döndük. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirebilsek çok daha fazla puana sahip olabilir, sıralamada çok daha rahat bir konuma gelebilirdik. Son vuruşlarda belki de şanssızlık sonucunda bunu başaramadık. Oyuncularımın, takım olma anlayışı, mağlup duruma düşsek bile maçtan kopmadan devam edip maçı çevirme arzusu ve oynadığımız zor maçlar dahil her maçta en az rakip kadar pozisyona girmemiz bizim için olumlu. Bu yeterli mi? Hayır. Daha iyisini yapabilir miyiz? Tabii ki. Önümüzdeki dönem bizim için iyi bir fırsat olacak. Bu dönemi iyi geçirip lig tekrar başladığında oyunumuzu sonuçlara da yansıtacağımız maçlar oynayacağız. Gönül isterdi ki 3 puanı alalım. Hazırlıklarımız tamamen 3 puana yönelikti ama oyuncularımın verdiği mücadelesi ve sahada gösterdiği gayretlerden çok memnunum.”

Haberin Devamı

Yenilmezlik sürüyor futbolumuz gelişiyor

ANKARAGÜCÜ’NÜN TARAFTARI OYUNA ETKİ EDİYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, zeminden şikayet ederken, başkent ekibinin tribün desteğinin saha içini etkilediğini belirtti.
Ankaragücü taraftarının etkin rol oynadığını dile getiren Avcı, “Ankaragücü taraftarına bir parantez açmak istiyorum. Muhteşemler, bir an bile susmuyorlar, durmuyorlar. Tam bir taraftarlar” ifadesini kullandı.

 GELECEK ADINA OYUNDAN UMUTLUYUZ

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Trabzonspor maçının ardından yaptığı değerlendirmede, “Son dakikalarda gol atabilirdik, galip gelebilirdik. Bütün amacımız araya galibiyetle girmekti” dedi.
Koca, iki takımın denk bir mücadele verdiğini belirtip, şunları söyledi:
ortaya koyduğunu ifade ederek, “Aranın da son maçı olduğu için biraz da temkinli oynadılar. En azından takımın kolektif bir bilince sahip olup böyle bir oyun sergilemesinden dolayı gelecek adına umut olduğunu belirtebilirim. Son dakikalarda gol atabilirdik, galip gelebilirdik. Bütün amacımız bu araya galibiyetle girmekti. Trabzonspor gibi geçen yıl şampiyonluğa oynamış bir takıma karşı oynamak, Süper Lig’e yeni çıkmış bir Ankaragücü’nün bu mücadelesinden dolayı 1-1’lik skor, bence iki takım için de hak edilmiş bir sonuçtu. Geleceği düşüneceğiz, 45 günlük arayı iyi değerlendirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

HAKEMİN BAŞTAKİ KARARLARINA TEPKİ OLUŞTU

“Hakem hataları oyuncular üzerinde psikolojik etki oluşturuyor. Hakemin ilk 15 dakika verdiği kararlardan dolayı maalesef tepki oluştu. Zannedersem o da kendi yaptığı hataları anlayıp ondan sonraki süreci daha iyi yönettiğini söylemek isterim. Hakemle ilgili çok fazla konuşmak istemiyoruz. Yıllardır hakemlerle ilgili konuşuluyor ancak hakem sorunu devam ediyor. Hep beraber, ister MHK, ister federasyon, ister kulüpler olsun, bu hakem meselesini masaya yatırıp, hakem havuzunu çoğaltıp, hakemlerin daha az hata yapmasını sağlamalıyız.”

TARAFTARIN HER GEÇEN GÜN İLGİSİ ARTIYOR

“Takımın iyi oynamasıyla birlikte taraftar da maçlara daha fazla ilgi gösteriyor. Ankaragücü taraftarı hala istenilen düzeyde stada gelemiyor. İnşası devam eden 45 bin kişilik yeni statla beraber taraftarın coşkulu bir şekilde takımı destekleyeceğine inanıyorum. Yeni stat için hazırlık çalışmalarımız da devam ediyor.”

Haberin Devamı

TAKIM OLARAK İYİ YOLDAYIZ

Ankaragücü’nde Trabzonspor maçında penaltıdan attığı golle beraberliği sağlayan takım kaptanı Tolga Ciğerci, takım olarak iyi yolda olduklarını söyledi. Hedeflerinin 3 puan olduğunu aktaran Ciğerci, “Kendi evimizde oynadığımız için bu hedefe daha yakındık diye düşünüyorum. Genel olarak iyi bir maç çıkardığımız inancındayım. Trabzonspor büyük bir takım, 1 puan da bizim için kötü değil. Dünya Kupası için verilen araya kadar daha fazla puan toplayabilirdik ancak gelişme içinde olduğunu söyleyebilirim. Ömer Erdoğan hoca ile birlikte iyi çalışıyoruz. İyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim.”

BAKMADAN GEÇME!