Yeniden dirilmenin kentidir Ankara

Güncelleme Tarihi:

Yeniden dirilmenin kentidir Ankara
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2021 22:57

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıldönümünde, ‘Melhame-i Kübra: Bir Milletin Kaderi’ adlı belgeselin ilk gösterimi yapıldı. AKK Başkanı Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ““Ankara’yı hafife almamak lazım. Yeniden dirilmenin kentidir Ankara” dedi.

Haberin Devamı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıldönümü kapsamında Haymana Belediyesi tarafından çekilen ‘Melhame-i Kübra: Bir Milletin Kaderi’ adlı belgesel filminin ilk gösterimi Ankara Ticaret Odası’nda (ATO) yapıldı. Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, etkinlikte yaptığı açılış konuşmada, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Türk Kurtuluş Savaşı için çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Zaferin 100’üncü yılında Haymana’da birçok etkinliğin gerçekleştirildiğinin altını çizen Turgut, “22 gün 22 gece süren muharebenin ilk başladığı tepe olan Mangal Dağı Şehitliği’ne 100 yıl sonra ecdadın torunları olarak 23 Ağustos’ta yaptığımız meşaleli yürüyüş ve şehitlerimiz için yaptığımız dualarla başlattığımız programlar, zaferin ilan edildiği 13 Eylül’de Haymana merkezde yapacağımız kutlamalarla sona erecek” dedi.

Yeniden dirilmenin kentidir Ankara


HEP BİRLİKTE HAYKIRDIK

Haberin Devamı

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı kapsamında, kentin tüm paydaşları ve sivil toplum örgütleriyle birlikte Sakarya Zaferi’nin Ankara topraklarında gerçekleştiğini tüm Türkiye’ye haykırdıklarını vurgulayan Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da, şunları söyledi: “Ankara’yı hafife almamak lazım. 5 bin yıldır kırılma anlarının tamamında gereğini yapan bir kenttir burası. 100 sene önce de Sakarya Meydan Muharebesi’nde gereğini yaptı. Bugün de oluşturduğu kardeşlik iklimiyle, tüm sosyolojileri aynı masaya toplayan bu ahlakla yeniden dirilmenin kentidir Ankara. Tarihimizden aldığımız enerjiyle yeniden ayağa kalkacağımız ruhun adıdır Ankara. Haymana, Polatlı ve Büyükşehir belediye başkanlarımız kentin seçilmişleri olarak bir araya geldiler ve ‘Bu savaşın merkezi Ankara’dır’ dediler.”

Yeniden dirilmenin kentidir Ankara


ANLAMI ÇOK BÜYÜK

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Türk milletinin kanıyla yazdığı kahramanlık destanının Melhame-i Kübra: Bir Milletin Kaderi belgeseliyle tekrar hayat bulacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ise “Mustafa Kemal Atatürk’ün kadim savaşlara gönderme yaparak ‘Melhame-i Kübra’ olarak adlandırdığı büyük savaşın ülkemizdeki anlamı çok büyük” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!