Güncelleme Tarihi:
Belediye, ilk etapta 15 bin kişinin sahiplendirme başvurusu yaptığı köpekler için, talipliler arasında inceleme yaparak sayıyı 350’ye düşürdü. Daha sonra yine belediye tarafından 350 kişiye yönelik 20 sorunun yer aldığı bir anket düzenlendi. Sahiplenmek isteyenlerin; çalıştığı kurum, meslek, aylık hane geliri, daha önce evcil hayvan bakıp bakmadığı, ne tür bir canlı beslediği, bakımı nerede ve nasıl yapacağı hatta tatillerde ikinci bir adres olarak nereyi göstereceği bilgisine kadar detaylı olarak incelendi. Taliplilerin 5199 Sayılı Kanun hakkındaki bilgilerine kadar sorgulama yapıldı.
AYRINTILI SORULAR SORULDU
Hayvanseverlere, “Daha önce evcil hayvan baktınız mı? Köpek/kedi bakımı ile bilgi ve birikimlerinizi paylaşır mısınız? Ev içinde mi yoksa bahçe içinde mi bakacaksınız? Gün içinde kaç saat vakit geçirebileceksiniz? İstemediğiniz bir durum karşısında cezalandırmayı seçer misiniz?” gibi sorular yöneltildi. Yapılan anketlerin sonucunda da talep sayısı elemelerle 132’ye düşürüldü. Ardından belediye görevlileri 132 ailenin evine giderek, köpekler için en doğru yuvayı tespit etmek adına kapsamlı bir mülakat ve ev taramaları yaptı. Ev taramaları sonucunda da kura çekimine katılabilecek 72 kişi belirlendi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “2021 can dostlarımızın da yılı olacak. Canlarımızı; kalbinde hayvan sevgisi olan, onlara hak ettiği değeri verecek gerçek hayvanseverlerle buluşturacağız” dedi.
Keçiören Uyanış Mahallesi’nde geçen ay bir binanın bodrum katına yapılan baskında ele geçirilen 68 köpeğin ticari amaçla uygun olmayan şartlarda yetiştirildiği tespit edilmişti. Çaresiz hayvanlara el konularak bakım ve tedavilerine başlanmıştı. Muayene edilen köpeklerin ses tellerinin dağlandığı ve şiddete uğradıkları raporla ortaya çıkarılmıştı.