Yeni yılda rakip Yeni Malatyaspor

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda rakip Yeni Malatyaspor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2021 00:33

Sarı-lacivertliler, deplasmandaki Yukatel Denizlispor galibiyetini, kendi sahasında alacağı 3 puanla taçlandırmayı planlıyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 16.00’da başlayacak mücadeleyi, Volkan Bayarslan yönetecek.

Haberin Devamı

Ankaragücü, yeni yılın ilk sınavında bugün Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Süper Ligin 16. hafta mücadelesinde taraflar, Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak müsabakada kozlarını paylaşacak. Karşılaşmayı, hakem Volkan Bayarslan yönetecek. Son maçında Yukatel Denizlispor’u deplasmanda 2-1 yenen sarı-lacivertliler, bu kapışmasından da galip ayrılıp, hem son dönemdeki çıkışını sürdürmeyi hem de yeni yıla moralli bir başlangıç yapmayı hedefliyor.
Karşılaşma öncesinde Yeni Malatyaspor 20 puana sahip. Ankaragücü ise 12 puanla 18 sırada ve küme düşme hattının içinde yer alıyor. Başkent ekibinde, sakatlığı süren Emre Güral, forma giyemeyecek. Pazdan ve Adzic’in de görev yapma ihtimali zayıf görünüyor. Alper Potuk’un da kadro dışı cezası sürüyor.

2 TAKIMIN DA PAS YÜZDESİ DÜŞÜK

Yeni Malatyaspor ile oynadığı 4 Süper Lig maçının ikisini kazanan Ankaragücü (2 yenilgi), iki galibiyetinde de kalesini gole kapattı (Ekim 2018’de 1-0 - Şubat 2020’de 1-0)
Geçen sezon Eryaman Stadı’nda oynanan karşılaşmada Ankaragücü’nü 4-0 mağlup eden Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihindeki en farklı deplasman galibiyetini almıştı.
Süper Lig’de çıktığı son 5 maçın üçünü kazanan Ankaragücü (1 beraberlik - 1 yenilgi), aynı sayıda galibiyeti daha önceki 21 karşılaşmada alabilmişti (5 beraberlik - 13 yenilgi)
Deplasmanda oynadığı son 3 Süper Lig maçında 5 puan toplayan Yeni Malatyaspor (1 galibiyet - 2 beraberlik), daha önceki 12 karşılaşmadan sadece 4 puan çıkarabilmişti.
Süper Lig’in geride kalan bölümünde pas yüzdesi en düşük iki takım bu maçta karşı karşıya geliyor (yüzde 73.3 Ankaragücü - yüzde 74.6 Yeni Malatyaspor)

GOLLER FARKLI İSİMLERDEN GELDİ

Bu sezon Süper Lig’de hiçbir takım Ankaragücü (6) ve Yeni Malatyaspor’dan (6) daha fazla kafa golü yemedi (Gençlerbirliği ve Fenerbahçe ile eşit)
Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son 8 gol 7 farklı isimden gelirken (Börven, Paintsil, Emre, Sarlija, Lobzhanidze, Atakan ve Lukasik); bu süreçte 2 gol kaydeden tek isim Joseph Martin Paintsil oldu.
Son 3 Süper Lig maçında iki asist yapan Yeni Malatyaspor sol beki Karim Hafez, aynı sayıda gol pasını daha önceki 16 karşılaşmada verebilmişti.
Forma giydiği son 4 deplasman maçında birer gol atan ve Süper Lig kariyerindeki en uzun serisini yaşayan Yeni Malatyaspor forveti Adem Büyük, cezalı olduğu için bugün görev yapamayacak.
Süper Lig’de Ankara takımlarına rakip olduğu son 3 maçı kazanan Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, daha önceki 13 karşılaşmada aynı sayıda galibiyet alabilmişti (5 beraberlik -5 yenilgi)

Kadrolar:

Ankaragücü:

Haberin Devamı

FREDRİCH
KİTSİOU
SARLİJA
ATAKAN
PİNTO
SABA
VOCA
LUKASİK
ENDRİ
PAİNTSİL
BOLİNGİ

Teknik Sorumlu: Mustafa Dalcı

Y. Malatyaspor

Haberin Devamı

ERTAÇ
CHEBAKE
HADEBE
SEMİH
K.HAFES
KUBİLAY
YOUSSUF
FERNANDO
TETTEH
OLCAY
UMUT BULUT

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Stat: Eryaman
Saat: 16.00
Hakem: Volkan Bayarslan
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!