Yeni Ukrayna’nın sembolü

Güncelleme Tarihi:

Yeni Ukrayna’nın sembolü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2022 14:53

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ankara Oran’da inşaatı devam eden yeni büyükelçilik binasında düzenlenen bağımsızlık kutlamasında, binanın yeni Ukrayna’nın sembolü olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın bağımsızlığının 31. yılı düzenlenen yardım konseri ve resepsiyonla kutlandı. Ankara Oran’daki inşası devam eden yeni büyükelçilik yerleşkesinde Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar ve eşi Kateryna Bodnar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kutlamaya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çok sayıda büyükelçi, yabancı misyon temsilcisi ve askeri yetkililer katıldı.

Yeni Ukrayna’nın sembolü

BAYRAKTAR ÇOK MEŞHUR OLDU

Büyükelçi Vasyl Bodnar, konuşmasında yeni büyükelçiliğin inşasının çok sembolik olduğunu belirterek, “Çünkü Ukrayna’yı hem savunuyoruz hem de yeniden inşa ediyoruz. Ve bu yolda bizimle birlikte olmanızı istiyoruz” dedi. Bodnar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz aylarda bağımsızlığımız test edildi. Rusya Ukrayna’ya saldırdı ve bizi fethetmek ve kontrol etmek istedi. Ama özgürlüğümüzü çok seviyoruz! Sadece hayatta kalmayı değil, direnmeyi de başardık.” Türkiye’nin Ukrayna’nın arkasında ilk duran ülkelerden biri olduğuna değinen Büyükelçi, “Savaşın ilk günlerinden itibaren Türk hükümeti ve halkından paha biçilmez destek aldık. Ukrayna’nın savunmasına önemli katkı sağlayan efsanevi Bayraktar İHA’ları, dünya çapında çok ünlü oldular. Ukrayna’da birçok şarkı yazarına, sanatçıya ve hatta iş adamına ilham verdiler. Hatta bazıları çocuklarına ‘Bayraktar’ ismini koymaya başladı” dedi. Büyükelçilik inşaatının Yeni Ukrayna’nın sembolü olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Bodnar, “Ukrayna halkı kendi geleceği ve Avrupa’daki özgürlük ve demokrasinin geleceği için savaşıyor” diye konuştu. Bakan Murat Kurum da, savaşın bir an önce sona ermesi temennisinde bulunarak, Türkiye ve Ukrayna arasındaki ilişkilere değindi.

Haberin Devamı

Yeni Ukrayna’nın sembolü

Kateryna Bodnar, Vasyl Bodnar

Yeni Ukrayna’nın sembolü

Haberin Devamı

Karin-Staffan Herrström

Yeni Ukrayna’nın sembolü

John Brady, Sonya McGuinness, Charles Flanagan

 

BAKMADAN GEÇME!