Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2009 00:00
Divan Ankara, Başkentlilere yemek dersleri vermeye başladı. Katılımcılarına hem uluslararası mutfaklardan özel lezzetleri hazırlama keyfini yaşatan, hem de günün stresini ve yorgunluğunu unutturan eğlenceli bir ortam hazırlayan Divan şefleri, yemek derslerinde servisle ilgili püf noktalarına da yer veriyorlar.
Başkentlilerin büyük ilgi gösterdiği
yemek derslerine, Şef Ali Açıkgül, Cook & Fun konseptinin mimarlarından Şef Mehmet Ali Menemen ve Türkiye’de Sağlıklı, Organik ve Umulmadık Lezzetler projesiyle tanınan Şef Mark Decker eğitmen olarak katılıyor. Sunumlarının sanata dönüşmesiyle dünya çapında ün kazanan, ayrıca ülkemize Dünya Aşçılar Olimpiyatı’nda 3 bronz madalya kazandıran ve dünya üçüncüsü olan Şef Rafet İnce de eğitmenler arasında.
Katılımcıların, kendi mutfaklarının şefliğini yapabileceğini ifade eden Şef Ali Açıkgül, yemek derslerini şöyle anlattı:
“Katılımcılar, el çabukluğu ve biraz da marifetin özenle birleştirilerek nasıl sihirli bir mutfağa dönüştüğüne şahit olacak. Bu sadece bir yemek kursu değil, hayatı daha keyifli yaşamayı ve zamanımıza kalite katma yollarını bize öğreten tadına doyulmaz bir yolculuk. Yemek derslerimizde, şeflerimizin yanında sürpriz katılımcı şefler de gastronomik tecrübelerini paylaşacak. Katılımcılarımız Divan’da yemek yapmanın yanı sıra pastacılığı, sofra düzenini, yöresel yemekleri, servis tekniklerini ve hatta alternatif mönüler oluşturmayı öğrenecek.”