Yeni ihtiyaçlara yeni yaşamlar

Güncelleme Tarihi:

Yeni ihtiyaçlara yeni yaşamlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 15:12

Başkent’teki hızlı değişim, sosyalleşmeyi kapalı alanlara sıkıştırdı. Hal böyle olunca eski mahalle kültürüne özlem duyanların sayısı arttı. Trafik sıkıntısı hızla artan Eskişehir Yolu’nda, Başkentlilerin işyerine yakın konut isteği artıyor.

Haberin Devamı

Büyük kentlerin çevresinde yükselen çok katlı ve lüks konutlar, başta İstanbul ve Ankara’da gündemdeki yerini koruyor. Yapılaşma Ankara’da, Eskişehir Yolu’nda Temelli’ye kadar uzanan alanda bozkır görüntüsünü bambaşka bir çerçeveye alıyor. Yeni konutlar, sadece yeni yaşam alanları değil, yeni yaşam biçimleri de sunuyor. Satış ve Pazarlama Koordinatörü Caner Sayan, Ankara Hürriyet’e Eskişehir Yolu’nu anlattı.

Eskişehir Yolu halen hızla gelişen, giderek Temelli ile bütünleşen bir aks. Bu aksta şu an en büyük ihtiyaçlar nedir?
Başkent Ankara, hükümetin konumlandığı, bürokrasinin üslendiği, askeri kurumların yanında üniversitelerin de yer aldığı, bu nedenle çok önemli bir konuma sahip ve tüm yönleri ile ağırlığını koruyan bir şehir. Gelişmekte olan birçok şehirde olduğu gibi Ankara da batıya doğru, yani Eskişehir Yolu aksında ilerleme kaydetti.
Bu aks üzerinde bürokratik kuruluşlar ve üniversitelerin yer alması, öğretim görevlileri ve bürokratların konut tercihlerini de aynı yönde yapmasına neden oldu. Ticaret merkezlerinin ve iş dünyasının da bölgede yoğunlaşmasıyla prestijli bir bölge haline gelen Eskişehir Yolu’nda aynı zamanda başka ihtiyaçlar hâsıl oldu. 

Haberin Devamı

YENİ ALANLARDA YENİ İHTİYAÇLAR

Trafik sıkıntısı hızla artan Eskişehir Yolu’nda işyerine yakın konut isteği artarken, sorunsuz otopark kullanımı, sosyal donatıların da yaşam alanında olması, güvenlik, alışveriş ihtiyacının kolayca ve kısa zamanda görülmesi ve işten arda kalan zamanda eğlence imkânı gibi beklentiler ile de bu ihtiyaçlar çeşitlendi. Biz de Mahall Ankara projemizle, tam da bu noktada tüm ihtiyaçları birlikte karşılayabilecek bir çözüm sunmak istedik.

Sosyo-ekonomik değişim, yapılaşma mahalle kavramını yok eden bir etkiye de sahip. Projenize ismini de veren bu kavramla ilgili, neler yapıyorsunuz? Mahalle yaşamının vazgeçilmezi meydan, sokaklar, esnaf gibi düzenlemeler konusunda neler öngörüyorsunuz?
Evet, sosyo-ekonomik değişim Ankara’da da hızlı yaşandı son yıllarda. İnsanların bir araya gelerek sosyalleşebildiği kamusal alanların daha çok kapalı alanlar olması nedeniyle eskiye bir özlem var diyebiliriz. Bu anlamda eskinin mahalle sıcaklığını yaşamaya ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz. Projemizle hızla unutulmaya yüz tutan mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için modern bir yapı içerisinde sıcak bir hava estirmeye çalışıyor. Konut yapılaşmasında komşuluğu tekrar canlandırmak, çocuk oyun alanları, yürüyüş alanları, çok amaçlı sahaları ile teknolojiye bağımlı büyüyen çocuklara bizim çocukluğumuzdaki sokak eğlencelerini yaşatmak ve mahalle sıcaklığını vermeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

YAŞAM BİÇİMİ DEĞİŞİYOR

Ankara’nın konut profilini, en önemli sorunları, çözümleri özetleyebilir misiniz?
Ankaralılar Cumhuriyetin ilk yıllarında merkezini Ulus olarak belirlemiş, Kızılay’da iş, alışveriş ve eğlence yaşamını tercih etmiş, yine şehrin güney aksı Çankaya tarafında konumlanmayı sürdürmüş bir şehirdi. Az katlı binalarda bahçeli küçük evlerde oturmayı seven bir kuşağın çocukları son yıllarda hızla gelişen rezidans tipine eğilim göstermeye başladı. Bu da yeni hayat şekillerine alışmayı mecbur kıldı. Hızlı yaşamın gerektirdiği kolaylıkları, farklı zevklere hitap eden mağaza, kafe ve restoran çözümlerini gündeme getirdi.
Keyifli sosyal alanlar, alternatifli sosyal tesis, özel peyzajlı yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, yüzme havuzu, çok amaçlı saha ve yürüyüş alanları ile sosyal bir yaşam olanağı da...

Haberin Devamı

TİP DEĞİL LOKASYON

Yıllar içinde Ankaralı’nın konut tercihi de değişiyor. Konut ve birey olarak bu değişim ne yönde?
Artık Ankaralılar sadece oturacağı evin ya da binanın tipiyle ilgilenmiyor, bir yaşam alanı arıyor kendisine. Alıcılar artık tüm imkânları kompakt bir şekilde bir projenin içinde görmek istiyor ve sonuçta konfor da beraberinde geliyor. Yorucu olan iş hayatından geriye kalan zamanda çok vakit kaybetmek istemiyorlar. Ankaralı artık konut seçiminde lokasyon ve ulaşım, güvenlik, konsept, sosyal olanaklar, mimari çözümler, otoparklar ve çevre düzenleme gibi kriterleri önemsiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!