Yemekhane atıkları komposta dönüşüyor

Güncelleme Tarihi:

Yemekhane atıkları komposta dönüşüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2020 09:58

Yenimahalle Belediyesi, Sıfır Atık Projesi kapsamında aldığı kompost makinesi ile organik gübre üretimine devam ediyor.

Haberin Devamı

Belediye yemekhanesinde oluşan sebze meyve atıklarını park ve bahçelerde oluşan çim, yaprak gibi organik atıklar ile buluşturarak aylık ortalama 500-600 kg kompost elde eden belediye ekipleri, hazırlanan organik gübre ile park ve yeşil alanlardaki çiçeklere can veriyor. 3-4 haftalık bekleme süresiyle kompost elde edildiğini belirten belediye yetkilileri, “Havaların ısınması ile birlikte bu süre kısalacak ve 2-3 haftada kompost üretmek mümkün olabilecek. Kompost üretimi ile hem toprağı iyileştirici özellikte gübre elde ediliyor hem de katı atık sahasına taşınan organik atık miktarı minimize ediliyor. İlerleyen dönemlerde pazar yerlerinde oluşan sebze meyve atıkları gibi organik atıkları da projeye dahil edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!