Güncelleme Tarihi:
Vatandaşların dışarıda nefes almakta bile zorlandığı şu günlerde buz üretimi tesislerinde ekmek paralarını kazananlar, kendilerini şanslı hissediyor. Ankara’da buz üretim tesisi işleten Şükrü Akay, sıcaklığın artması nedeniyle yazın, kışa oranla buz üretiminin daha da zorlaştığını ifade etti. Akay, yaklaşık 3 tonluk buz kalıplarının yazın 18 saatte, kışın ise 8 saatte oluştuğunu anlattı. Sıcaklığın dayanılmaz hale geldiği yaz aylarında günde 20 tonun üzerinde buz satışı gerçekleştirdiklerini belirten Şükrü Akay, kışın ise günlük satış miktarının 5 tona kadar düştüğünü bildirdi. Akay, "Buz üretiminde çalışmak yazın bir avantaj sağlıyor. Diğer mesleklere oranla buzhanede üretime katılanlar rahat ortamda çalışıyor, serinliğin tadını çıkarıyor. Aşırı sıcakların yaşandığı yazın, 20 ile sıfırın altında 45 derece arasında çalışmak kendimizi şanslı hissettiriyor" ifadesini kullandı.
ÇALIŞANLAR DA MEMNUN
Yaklaşık 3 yıldır buz üretim tesisinde çalıştığını anlatan İbrahim Coşkuner ise önceden inşaat sektöründe çalıştığını, şimdiki işinde ise yazın sıcağını unuttuğunu söyledi. Coşkuner, aşırı sıcakları hiç hissetmediklerini, zaman zaman soğuk hava depolarına girerek belirli süreler beklediklerini kaydetti. Buz üretimde çalışanların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini, düzenli bir yemek programları olduğunu dile getiren İbrahim Coşkuner, bol miktarda da su tüketmeye çalıştıklarını anlattı. Tesiste görev alan Yunus Emre Ercan da "İnşaatlarda çalışanlar güneşin etkisiyle zorlanıyor ama biz serin ortamda, güneşi fark etmeden çalışıyoruz. Mesleğimi çok seviyorum. Keyifli bir mesleği icra ediyorum" dedi.