Yayalar ve sürücüler tedirgin

Güncelleme Tarihi:

Yayalar ve sürücüler tedirgin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2021 14:38

Keçiören’in girişindeki Fatih Köprüsü’nün beton kısımlarında yer yer dökülmeler gözlenirken, beton içindeki demirlerin de paslanması dikkat çekiyor. Yıpranan köprüyü kullanan sürücüler ile yayalar ise tedirgin oluyor.

Haberin Devamı

Yayalar ve sürücüler tedirgin

Fatih Köprüsü’nün betonları döküldüdemirleri paslandı

Üzerinden her gün binlerce aracın, altından da yayaların geçtiği Keçiören’deki Fatih Köprüsü’ndeki yıpranma gözle görülür bir hale geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) mart ayında ‘yapılan muayene verilerine göre zaman içinde köprüde meydana gelen hasarlar ve yapısal ömrünün azalması’ nedeniyle yenileme kararı aldığı köprünün, beton kısımlarında yer yer dökülmeler gözlenirken, demir kısımlarının ise paslanarak çürümesi dikkat çekiyor.

CAN GÜVENLİĞİNİ RİSKE ATIYOR

Hürriyet Ankara’ya ulaşan bir vatandaş Fatih Köprüsü ile ilgili şikâyetini, “Köprüden sarkan paslanmış demir parçaları bir arabanın veya yayanın üzerine düşmeden ABB’nin çalışmalarına başlamasını istiyoruz. Köprüdeki yıpranma hem estetik olarak başkente yakışmıyor hem de can güvenliğini riske atıyor. Mesai giriş ve çıkış saatlerinde oluşan trafik de işin cabası” sözleriyle anlattı.

Haberin Devamı

Yayalar ve sürücüler tedirgin

ÖĞRENCİLERİN OKULA ULAŞIM YOLU

Ankara Üniversitesi’nin; Veteriner, Ziraat, Devlet Konservatuvarı fakülteleri ile Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü ve Başkent Meslek Yüksekokulu’na yürüyerek giden öğrenciler de altından geçiyor. Bölgede yaşayan bir öğrenci de “Şu an okullar kapalı olduğu için yaya sayısı az. Ancak açıldığında çok sayıda öğrencide bu yolu kullanacak. Paslı demirlerden birinin üzerimize düşmeden onarım çalışmaları başlamalı” dedi.


Yayalar ve sürücüler tedirgin

8 ŞERİDE ÇIKARILMASI HEDEFLENİYOR

ABB geçen mart ayında Fatih Köprüsü ile ilgili yaptığı muayene verilerine göre, zaman içinde köprüde meydana gelen hasarlar ve yapısal ömrünün azalması nedeniyle Fatih Köprüsü’nü yenileme kararı alındığını duyurmuştu. ABB, yenileme çalışmalarıyla ilgili “2 gidiş-2 geliş olarak hizmet veren Fatih Köprüsü, aşamalı olarak yıkılarak 4 gidiş-4 geliş olmak üzere toplam 8 şeritten oluşacak” bilgisini paylaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!