Yaşatmazsak yazık olur

Güncelleme Tarihi:

Yaşatmazsak yazık olur
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 23:09

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de 11 bin bitki, 132 memeli, 457 kuş, 106 sürüngen, 345 balık türü olduğunu belirterek, “Biz bu türleri, zenginliği yaşatmazsak Türkiye’ye yazık olur” dedi.

Haberin Devamı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce ikincisi düzenlenen “Türkiye Yaban Hayatı Fotoğraf Yarışması”nda ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer aldığı sergi, Zafer Çarşısı’nda açıldı.

Yarasa transferi

Bakan Eroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, fotoğraf yarışmasını uluslararası boyuta taşımayı düşündüklerini belirterek, Türkiye’nin yaban hayatını tanıtmaya yönelik etkinliklere verdikleri önemi vurguladı.

Bakan Eroğlu, yarışmada dereceye girenlere belgelerini verdikten sonra kurdeleyi keserek serginin açılışını yaptı.Sergiyi gezen Eroğlu, bir yarasa fotoğrafı görünce, Havran Barajı’nın göl alanı içerisinde kalacak İnboğazı Mağarası’nda yaşayan yarasaları, başka bir mağaraya taşıdıklarını hatırlattı. Yarasaların yeni yerlerini beğendiğini belirten Eroğlu, yarasaların zeytinlere ve insanlara zarar veren sinekleri topladıklarını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!