Yaşam ve Tango bugün sahnede

Güncelleme Tarihi:

Yaşam ve Tango bugün sahnede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 00:00

Dünya Dans günü, 1982 yılından bu yana tüm dünyada kutlanıyor. Ankara Opera ve Balesi’de bugün Yaşam ve Tango adlı yapıt Başkentli sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

DÜNYANIN dört bir yanında dansa adanan gün olan bugün Ankara Devlet Opera ve Balesi, “Yaşam ve Tango” adlı üç bölümden oluşan yeni bir yapıtı sanatseverlerle buluşturacak. “Yaşam ve Tango”, konuk Koreli koreograf Young Soon Hue Simon’ın “Sahne Arkası-Backstage” ve “This is Your Life” ve Beyhan Murphy’nin “Aheste Beste” adlı koreografilerinden oluşuyor.

Özmener den teatral anlatımı 

 Kendi içinde de ‘Trio”, “Güzellik  Salonu/Beauty Saloon”, “Business Man and Six Men/İş Adamı ve 6 Adam”, “Tango Duet”, “Sandalye Dansı/Chair Dance”, “Aşk Düeti/Love Duet” gibi bölümleri bulunan eserde, Devlet Tiyatroları (DT) sanatçısı Sabri Özmener de teatral anlatımı ile yer alacak.
Başlıca rollerde kim var
Yapıtlarda, başlıca rollerde Elif Fırat, Özge Başaran, Cankat Özer, Sanem  Subaygil, Ayşegül Aydemir, Selin Sezer,Hakan Odabaşı, Burak Kayıhan, Serhat  Güdül, Meram Ölçmen Dal, Sanem Ergüler, Bahri Gürcan, Arzu Dirin Kıran, Mine İzgi  Örsçekiç, Emre Güler ve Oliver Spence yer alıyor.

Haberin Devamı

1982 yılından beri kutlanıyor

DANS dünyasının ufuklarını genişleterek, katkıda bulunan Fransız dansçı Jean Georges Noverre’in doğum gününde tüm insanlığı kucaklayan Dünya Dans Günü, 1982’den bu yana tüm dünyada kutlanıyor.
Yeni bir anlatım tarzına yöneldi
Dansın tarihçesi, ilk çağlarda kabilelerin yaptığı hareketlere kadar dayanırken, ritmi ve hareketleri destekleyen ilk araçlar, el çırpma, şarkı, vurma çalgıları, kaval ve flüt oldu. Akademik dansın katı ilkelerinden sıyrılan modern dans, 20. yüzyılın başında ortaya çıkmaya başladı. Isadora Duncan, eski Yunan’dan esinlenerek yeni bir anlatım tarzına yöneldi ve Mihail Fokin’in dans anlayışını etkiledi.

Yaşamımızdan birer parça

? ANKARA Devlet Opera ve Balesi Başkoreografı Zeynep Odabaşı, Dünya Dans Günü etkinliklerine ilişkin bilgi verirken, bu yılki kutlamalar kapsamında çok özel bir eseri sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını
söyledi. Koreli koreografın yapıtlarını izleyerek çok beğendiklerini, ardından kendisini birlikte çalışmak için davet ettiklerini aktaran Zeynep Odabaşı, sanatçının iki koreografisinin de “yaşamdan izler taşıdığını” ifade etti. Odabaşı, bu yapıtta ADOB’un eserlere emek veren çalışanlarının izleyiciyle buluşacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!