Yarı yıl tatilinde alternatif çokluğu

Güncelleme Tarihi:

Yarı yıl tatilinde alternatif çokluğu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 00:00

Okulların yarı yıl tatiline girmesine az bir süre kala çocuklarıyla birlikte gezi planı yapan aileler için yurt içinde ve dışında birçok alternatif bulunuyor. Kış aylarına denk gelen tatilde kayak keyfine varabilir, Avrupa’da gezintiye çıkabilir ya da sıcak iklimlerde farklı kültürleri keşfedebilirsiniz.

Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, yarı yıl tatili yurt dışı turlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl rekor seviyeye ulaşan yurt dışı tur satışlarının yaklaşan sömestr tatili öncesinde memnun edici seviyede olduğunu söyledi. Tatilin 28 Ocak-13 Şubat tarihlerini kapsadığını, bu periyottaki rezervasyonların yüzde 70’inin şimdiden dolduğunu kaydeden Özkar, bu yıl Budapeşte, Viyana ve Prag’ı içeren 3 ülkeyi kapsayan turun en çok tercih edilenler arasında bulunduğunu belirtti.

Gerçek Disneyland

Kültürel ve tarihi bir turun yanı sıra çocuğunu da eğlendirmek isteyenlerin 3 gece Paris, bir gece Disneyland’ı içeren turları tercih ettiğini belirten Özkar, şunları söyledi:

“Bu dönemde havalar çok soğuk Avrupa’da çocuğumuzu üşütmeylim diyenler sıklıkla Uzakdoğu turlarını, Fas, Dubai ve Beyrut gibi sıcak iklime sahip ülkeleri seçerken, denize girmek isteyenler ise ikliminin güzelliği nedeniyle Küba ve Tayland’ın Phuket adasını çoğunlukla seçiyor”

Yurt içi tercihi kayak ile termal

ETSTUR Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, sömestr döneminde kayak destinasyonlarına yoğun talep aldıklarını belirterek, özellikle Uludağ’a olan yoğun ilginin bölgede otelerin dolmasına yol açacağından tatilcilere erken karar vermeleri önerisinde bulundu. Kış soğuğundan kaçmak isteyenlerin de Antalya’yı tatil seçenekleri arasına eklediğini kaydeden Özbek, Ankara’ya yakın bölgeler olan Abant, Bolu, Bursa ve termal otellerin de ilgi gördüğünü bildirdi. Özbek, Afyon ve Pamukkale gibi yerlerdeki termal otellere orta yaş ve üzeri kesimin ilgi gösterdiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!