Yardım amaçlı defile

Güncelleme Tarihi:

Yardım amaçlı defile
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2010 00:00

Türk-Amerikan Kadınları Kültür ve Yardım Derneği, Sevgililer Günü nedeniyle Danimarka Büyükelçiliği’nde defile ve piyano dinletisi düzenledi. Drita Modaevi tarafından hazırlanan kıyafetlerin sergilendiği etkinliğin geliri, derneğin gezici kütüphanesine harcanacak.

Danİmarka Rezidansı’nda sefire Anne-Marie Mikkelsen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe çok sayıda dernek üyesinin yanı sıra Avustralya Sefiresi Jennifer Lee de katıldı. Defile öncesinde konuşma yapan Dernek Başkanı Betül Aykan, Sevgililer Günü’nün, sevgi ve dayanışmanın en üst düzeyde yaşandığı günlerden biri olduğunu söyledi.

Aktiviteler düzenleniyor

Gezici kütüphaneler hakkında bilgi de veren Aykan, “Ankara ve çevresinde ihtiyacı olan okullar arasında seçilen birkaç ilköğretim okuluna ikişe r yıllık sürelerde kitap götürüp, okul gereçleri ve ikinci el elbise dağıtıyoruz. Ayrıca yılda en az bir kere olmak üzere ziyaret edilen okulları tiyatro, gösteri veya müze ziyareti gibi aktivitelerde konuk ediyoruz. Kütüphaneye kitap almak ve okulların ihtiyaçlarına parasal kaynak sağlamak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenliyoruz” dedi.

Ünlü mankenler sundu

Drİta Modaevi tarafından tasarlanan abiye kıyafetler, başkentin ünlü mankenleri tarafından sergilendi. Burcu Erkoç ve Olga Bülbül gibi isimlerin yer aldığı defile ilgiyle izlendi. Defileye Piyanist Berkay Toprak da müzikleriyle eşlik etti. Defilede davetli olarak katılan bazı isimler de mankenlik yaptı. İlk kez podyumda yürüyen konuk mankenler, profesyonel mankenleri aratmadı. Defilenin ardından, dernek kütüphanesine gelir sağlamak amacıyla hediye çekilişi yapıldı. Etkinlik, kokteylle son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!