Yaralar sarılacak

Güncelleme Tarihi:

Yaralar sarılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 16:55

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde cunta oluşturan darbe girişimcilerinin başkent Ankara’da yaşattıkları dehşet gecesinde hasar alan bölgelerde ön çalışma başlatıldı. Hasar tespiti yaptıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Ankara Hürriyet’e konuştu: “Çok ağır hasar alan yerler var. Hepsini yeniden yapacağız, inşa edeceğiz.”

Haberin Devamı

Ankara, 15 Temmuz Cuma gecesi saat 22.00 itibarıyla tarihinde görülmemiş olaylara sahne oldu. Başkentlilerin alçaktan uçan jetler, taaruz helikopterleri ve bomba ve silah sesleriyle geçirdiği dehşet gecesinin geride bıraktığı yıkım, önceki sabah ortaya çıktı. Ankara Hürriyet, cuntacı askerlerin hedef aldığı kentteki bazı noktaları dün de tek tek gezerek fotoğrafladı. Ankara Hürriyet’e konuşan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, kentteki hasarların boyutunun çok büyük olduğuna dikkat çekerek, özetle şunları söyledi:

‘YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ’

“Şu an için halen dikkatli olmak gerekiyor. İlk etapta hasar tespitlerini çıkaracağız. Hepsini yeniden yapacağız, inşa edeceğiz. Çok ağır hasar alan yerler var. Önceki gece en ağır hasarı alan Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nda bir temizleme çalışması yaptık. Burası büyük bir saldırıya uğramıştı. Diğer yerlerle ilgili de ön çalışmaları yapıyoruz.”

Haberin Devamı

POLİS DIŞARIDA ÇALIŞTI

Darbeci askerlerin hedefindeki Meclis ve Genelkurmay’a yapılan bombalı ve ağır silahlı saldırılar nedeniyle büyük hasarın oluştuğu Kızılay, dün de trafiğe kapatıldı. Zarar gören kent mobilyaları, reklam panoları, yol ve kaldırımlar için hasar tespitine başlandı. Öte yandan, havadan yapılan saldırılarda ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde polisler, dün gün boyu dışarıda çalıştı.

Yaralar sarılacak

Trafiğe kapalı olan Kızılay Meydanı’nda sadece yayalar vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!