Yapay zekâya ‘akıl teri’

Güncelleme Tarihi:

Yapay zekâya ‘akıl teri’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2022 15:12

Ankara merkezli Yapay Zekâ Politikaları Derneği’nin (AIPA) 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Toplantının açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Türkiye’nin teknolojideki yenilikleri ıskalamaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Yapay zekâ günümüzde bütün alanlarda kullanılmaya başlandı. Bu nedenle yapay zekâya direnmek yerine, yapay zekâyla ilgili gerekli adımları zamanında atıyor olmamız lazım. Yapay zekâ istihdamı olumsuz yönde etkileyecektir ama bu alandaki gelişmeyi sağlayacak olan da insanların dökeceği alın teri değil akıl teri olacaktır. Akıl terini, robotik yapının kendisi değil, bizzat insanoğlu dökecektir. Dolayısıyla yapay zekânın istihdamı azalttığı düşünülse de aksine yeni istihdam alanlarının önü açılacaktır.”

Yapay zekâya ‘akıl teri’

Haberin Devamı

‘97 MİLYON İSTİHDAM YARATACAK’

Toplantının açılışında konuşan Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ise Türkiye’nin ilk üç Sanayi Devrimi’ne geç kaldığını ifade ederek, şunları söyledi: “Dördüncü Sanayi Devrimi’nin sonlarını yaşadığımız şu günlerde, bilmenin ötesinde harekete geçmenin tam vakti. Bu anlamda yapay zekânın 2030 yılına kadar 15,7 trilyon dolarlık bir ekonomik hacim yaratacağını biliyoruz. Yapay zekânın 85 milyon istihdam kaybına yol açacağını öngörüyor ama aynı zamanda 97 milyon yeni istihdam yaratacağını da biliyoruz. Yapay zekânın başta tarım olmak üzere, sağlık, dış politika, spor, ekonomi gibi hayatımızın her alanı dönüştüreceğini de biliyoruz. Türkiye’nin ilk 10 ekonomiye girmesi hedefine inanıyor, bu hedefe ulaşması için de yapay zekâ başta olmak üzere, ‘teknoloji girişimciliği’ne ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin yeni dünyada herkesten bir adım önde olması için teknoloji konusunu, siyaset üstü bir konu olarak görmeli, ülkemizin potansiyelini ortaya çıkarmalıyız.”

Yapay zekâya ‘akıl teri’

Haberin Devamı

Yapay zekâya ‘akıl teri’

BAKMADAN GEÇME!