Yaman başarı

Güncelleme Tarihi:

Yaman başarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 14:16

Bu yıl katıldığı 3 önemli organizasyonda; altın, gümüş ve bronz madalya alan İlbank sporcusu, son organizasyonda da iyi bir sonuç elde edip, Rio Olimpiyat oyunları yolunda kendisine gerekli puanları toplamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Dünya Tekvando Federasyonu ve İngiltere Tekvando Federasyonu tarafından organize edilecek, Dünya Grand Prix üçüncü seri müsabakalarına katılacak olan İlbank sporcusu İrem Yaman, yeni bir madalya hedefliyor.
Son olarak Samsun’da yapılan ve olimpik sıkletlerde kategorilerinin en iyi 31 sporcusunun davet üzerine katılabildiği grand prix serisinin ikincisinde 67 kiloda yarışan milli sporcu İrem Yaman bronz madalya aldı. Yaman, ilk turda Hollanda’dan Jayce Van Baaren’i 4-0, ikinci turda Azerbaycan’dan Farida Azizova’yı 1-0, çeyrek finalde ise Slovenya’dan Franka Anic’i 8-3’lük skorlarla mağlup etti. Yarı finalde Çin’den Hua Zang ile karşılaşan Yaman, 2-2 devam eden müsabakanın son saniyesinde yaptığı hatayla rakibine 3-2 yenildi ve bronz madalyada kaldı. Aynı kiloda mücadele eden, 2012 olimpiyat ikincisi Nur Tatar da bronz madalya aldı.
İrem Yaman, bu yıl Mayıs ayında Rusya’da yapılan Dünya Tekvando Şampiyonası’nda 62 kilo finalinde İspanyol Marta Calvo Gomez’i yenerek altın, Güney Kore’nin Gwangiu kentinde düzenlenen 28. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda yine 62 kiloda gümüş madalya kazandı.
18 yaşındaki başarılı sporcu, 5 ayda üç önemli organizasyonda üç farkı derece ile kürsüye çıkma başarısı gösterirken, 2016 yılında Rio’da düzenlenecek olimpiyat yaz oyunlarına giden yolda önemli bir mesafe kat etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!