Yağmur yağmadan sel bastı

Güncelleme Tarihi:

Yağmur yağmadan sel bastı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2013 00:00

Keçiören’de bölgenin su ihtiyacını karşılayan şebeke borusu patlayınca Güçlükaya Mahallesi’ni su bastı. Vatandaşlar evlerini basan su karşısında ne yapacağını bilemezken, itfaiye ve ASKİ ekipleri uzun süre biriken suyu tahliye etmek için uğraştı.

Haberin Devamı

Keçiören Güçlükaya Mahallesi’nde şebeke borusu patlaması nedeniyle birçok apartmanın giriş katını su bastı. Şair Dertli Sokak’la Dizi Sokağı’nın kesiştiği noktada sızıntı olduğunu fark eden vatandaşlar ASKİ ekiplerine haber verdi. Ekipler bölgeye gelerek asfaltın şiştiğini ve kaçağın büyük bir probleme yol açabileceğini belirledi. Bölgeyi kontrol altına alan ekipler sızıntının olduğu hattın suyunu kesmek için alandan ayrıldı. Bu sırada Şair Dertli Sokak’tan geçmek isteyen bir sürücü bütün uyarılara rağmen sızıntının olduğu yerden geçmek isteyince su borusu büyük bir gürültüyle patladı. Bir anda suyun içerisinde kalan araçta bulunan sürücü ve arka koltukta oturan iki kadın son anda kurtarıldı. Mahalle sakinleri patlamanın etkisiyle önce bahçelerine ardından da evlerine dolan su karşısında ne yapacaklarını bilemezken uzun süre iftaiye ve ASKİ ekiplerinin suyu tahliye etmesini bekledi.

Haberin Devamı

NEREDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIM

Apartmanlarının bahçesinin havuza döndüğünü ve evinin suyla dolduğunu söyleyen Serpil Çelik, eşyalarının büyük bir kısmının sudan zarar gördüğünü belirterek şöyle konuştu: “Bahçenin suyla dolduğunu gördüm. Suyun nereden geldiğini anlamadık ama zamanla seviyesi yükseldi. Daha da fazla yükseleceğini düşünmediğim için dışarı çıkarak komşularıma ne olduğunu sordum. Su patlaması olduğunu öğrenip içeriye girdiğimde şok oldum. Su pencere seviyesine kadar çıkarak kapı aralarından evin içerisine dolmuştu.

SU BASMASINI ENGELLEYEMEDİM

Çaresizce önce pencere camlarını camları sıkı sıkıya kapattım. Kapı aralarına da elime geçen kumaşları sıkıştırarak destek yaptım. Ancak evin su almasını engelleyemedim. Bir yandan suyla mücadele ederken bir yandan da camların kırılmaması için dua ettim. Diğer komşularımın da evini su bastı. Bütün eşyalarımız suyun içerisinde yüzdü. İftaiye ve ASKİ ekiplerini aramamıza rağmen uzun süre kİmse gelmedi. Dışarıda bulunan komşularımız kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalıştı. Durup dururken bir sürü eşyamız su oldu. Neredeyse hepsini borçla almıştık.”

Haberin Devamı

Fotoğraflar:Mert Gökhan KOÇ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!