Yağmur yağdı böyle oldu

Güncelleme Tarihi:

Yağmur yağdı böyle oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2013 00:00

Şehrin Dört Atlısı mahalle, cadde ve sokakları karış karış geziyor.

Haberin Devamı

Yağmur yağdı böyle oldu
HER YERE YETİŞECEĞİZ

Ankara Hürriyet, “Şehrin 4 Atlısı” uygulamasıyla semtinizdeki, mahallenizdeki, sokağınızdaki her soruna yetişecek.

SES VERİN SESİNİZ OLALIM ‘Şehir Hattı”na bırakacağınız sesli mesajlarla, Ankara Hürriyet muhabirleri mahalle mahalle, ilçe ilçe dolaşarak çözümsüz sorunların takipçisi olacak. Ankara’nın Ankaralının sesi olmaya devam edecek.

ARAYIN NUMARANIZI BIRAKIN Mahallenizde sorun mu var, belediyeden yeterli hizmet mi alamıyorsunuz, size değen, sizi yakından ilgilendiren her sorunu, 207 02 00’a anlatın, numaranızı bırakın habercilerimiz size ulaşsın.

Haberin Devamı

Başkent’in merkezi noktalarından AKM alanında ‘yağmur göleti’ oluştu. Vatandaşlar ise yetkililere, “Burayı mesire alanı ilan etsinler. Biz de bu suyu dert etmeyelim” diye seslendi. Geçtiğimiz  hafta Ankara’yı etkisi altına alan yağmur, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanını göle çevirdi.Yağmurun üzerinden yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen suni göletin halen yetkililerce temizlenmemesine tepki gösteren vatandaşlar, “Burayı mesire alanı ilan etsinler. Biz de bu suyu dert etmeyelim” dedi.

VENEDİK BENZETMESİ

AKM’yi ziyaret etmek için Ankara’nın farklı bölgelerinden gelen ziyaretçiler ise şunları söyledi: “Türkiye’de onlarca ilin etkinliklerini ağırlayan, yüzlerce yerli turistin ziyaret ettiği böyle geniş kapsamlı projeler üreten bir alanın bu şekilde olması herkesi rahatsız ediyor. Bahçenin içerisinde bulunan araba yolu artık su yolu olmuş. Kendimizi Venedik sokaklarından hissediyoruz.

ÇOK FAZLA AKSAKLIK VAR

Yoldan merkeze girerken birçok aksaklık dikkatimizi çekiyor. AKM içinde şantiyeden göle ne ararsanız var. Daha önce geldiğimiz etkinliklerde de bu eksiklikler dikkatimizi çekmişti. Merkezin önünde bulunan ana cadde toz, topraktan geçilmiyor. Vatandaşlar karşıya geçecek üst geçit bulamıyor. Herkes bu durumdan şikayetçi ama kimse bu konuda bir şey yapmıyor.

Haberin Devamı

GÜLAÇAN'IN GÜLÜNÜ TİNERCİLER SOLDURDU

Mert Gökhan KOÇ

Tinercilerin mekanı haline gelen Gülaçan Sokak’taki terk edilmiş binadan şikayetçi olan mahalle sakinleri, “Çocuklarımızı okula göndermeye bile korkuyoruz” dedi. Örnek Mahallesi’ndeki Gülaçan Sokak sakinleri, yıllardır terk edilmiş biçimde sokaklarında duran atıl durumdaki gecekondu için çözüm bekliyor. Binanın yıkılması için imza toplayıp Altındağ Belediyesi’ne verdiklerini ancak hiçbir yanıt alamadıkları ileri süren vatandaşlar, terk edilmiş, harabe biçimdeki binaların tinerciler tarafından mesken tutulduğunu savunarak, “Çocuklarımızı okula, dershaneye gönderirken tedirgin oluyoruz, dışarı çıkmaya bile korkuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALKOL ALIP ATEŞ YAKIYORLAR

Mal sahiplerinin bina ile ilgilenmediğini, bu yüzden de her gün tehlikeli kişilerin gelip alkol aldığını ve ateş yaktığını söyleyen Ayşe Pektaş, “Her gelen buraya çöpünü atıyor, tuvaletini yapıp gidiyor. Koku ve sinekler yüzünden camlarımızı bile açamıyoruz” ifadesini kullandı. Polis ekipleri gelince binanın arka tarafından tinercilerin kaçtığını söyleyen mahalle sakinleri, Altındağ Belediyesi’ne seslenerek, “Derdimize çare bulsunlar, tinerciler ve hapçılar yüzünden çocuklarımızı sokağa bile çıkaramıyoruz” dedi.

 KÖY YOLU GİBİ

ASKİ ekiplerinin 20 gün önce Kalbur Sokak ve Gülaçan Sokak arasında yaptığı kazı çalışmasının ardından, sokağı öylece bırakıp gittiklerini söyleyen vatandaşlar, “Üç hafta olmasına rağmen buraya asfalt dökülmedi. Dolmuşa, otobüse binmek için kullandığımız yol, köy yolu gibi” dedi.

Haberin Devamı

DERVİŞ ÇUKURU

Göktürk Mahallesi sakinleri, Derviş Özdemir Caddesi’nin ortasında oluşan çukuru gördüklerinde gözlerine inanamıyor. 173’üncü Sokak ile Derviş Özdemir Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan çukur, Çankaya Belediyesi’ne ait çöp varili ve birkaç tahta parçası ile yoldan geçen araçların düşmemesi için kapatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!