Yadigar teyzenin bağlama hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Yadigar teyzenin bağlama hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2021 01:40

Çocukken bağlama çalmayı öğrenmek isteyen Yadigar Ekinci(60) ‘ayıptır’ dedikleri için bu isteğini gerçekleştiremedi. Ekinci, yıllar sonra çocuklarının ve eşinin desteğiyle çok sevdiği bağlamayı çalmayı öğrendi.

Haberin Devamı

Mamak Abidinpaşa Mahallesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Yadigar Ekinci’nin çocukluk hayali, bağlama çalmayı öğrenmekti. Ancak o yıllarda ‘ayıptır’ denilerek bu isteğine sıcak bakılmadığı için hayalini gerçekleştiremeyen Ekinci, yıllar sonra Mamak Belediyesi’ndeki bağlama kursuna katıldı. Hayalini gerçekleştiren ve “Seneler sonra bağlamanın tellerine dokunduğum için çok mutluyum” diyen Ekinci, şimdi arkadaşlarıyla beraber yıl sonundaki konsere hazırlanıyor. Ekinci, Abidinpaşa Aile Merkezi’nde gerçekleştirdiği hayalini şöyle anlattı:

ÇOCUKLARIM VE EŞİM DESTEKLEDİ

“Saz çalmak benim çocukluk hayalimdi. Ancak biz küçükken her şey ayıptı, olmazdı. Kız çocuğu bağlama çalamazdı. Maalesef böyle düşünüyorlardı. Ben de o sebepten böyle bir şeye kalkışamamıştım. Yıllar sonra Mamak Belediyesi’nin bu kursunu duydum ve çok sevindim. Kendimi bir anda burada buldum. Çocuklarım ve eşim arkamda durdular. ‘İstiyorsan yapabilirsin’ diyerek desteklediler.

SENELER SONRA ÇOK MUTLUYUM

Şimdi çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum. Evde eşime, çocuklarıma, arkadaşlarıma, dost meclislerinde çalmayı ve dinletmeyi istiyorum. Seneler sonra bağlamanın tellerine dokunduğum için çok mutluyum. Bu kursu açarak bize imkân sağlayan Mamak Belediye Başkanı’mız Murat Köse’ye ve kurs hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.”

Yadigar teyzenin bağlama hayali gerçek oldu


GERÇEKLEŞEN HAYALLER BİZLERİ DE MUTLU EDİYOR

Haberin Devamı

Belediye bünyesindeki aile merkezleriyle Mamaklılara birçok imkânı sağladıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Ev kadınlarımız, büyüklerimiz, küçüklerimiz herkes bu tesislerden faydalanabiliyor. İnsanların hayatlarına dokunuyoruz. Her bir kurstan çıkan yeni başarı hikâyeleri, gerçekleşen hayaller bizleri de mutlu ediyor. Yadigar teyzemizin de mutluluğuna ortak olduğumuz, hayalinin gerçekleşmesine katkı sağladığımız için sevinçliyiz. Kendisini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

MEDDAHLAR BÜYÜKLERE SAYGIYI ANLATTI

Haberin Devamı

Öte yandan Mamak Belediyesi bünyesindeki kütüphanelerde ‘Yaşlılara Hizmet Ömrümüze Bereket’ sloganı ile 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında drama ve meddah etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde meddah geleneği ile geçmişte yaşlılara olan hürmet ve saygı konuları hikâyeleştirilerek genç kuşaklara aktarıldı.

Yadigar teyzenin bağlama hayali gerçek oldu

Ekinci, Mamak Belediyesi Abidinpaşa Aile Merkezi’ndeki bağlama kursuna devam ederken hem sazını çalıyor hem parçaları söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!