Ya Kars’ta sorun var ya Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Ya Kars’ta sorun var ya Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2008 00:00

Her yıl Ankara’da düzenlenen Gezici Film Festivali’nin bu yıl sponsor bulunamaması nedeniyle Başkent’e uğramaması konusunda Festival Koordinatörü Boyacıoğlu Büyükşehir ve Çankaya Belediyelerini suçladı. Bu yıl yolculuğuna Kars’tan başlayan festival için Boyacıoğlu, "Ya Kars Belediye Başkanı’nda ya da Ankara’daki belediye başkanlarında bir sorun var" dedi.

YETERLİ destek bulamadığı için bu yıl Ankara’da Festival düzenleyemeden rotasını Kars’a ve Artvin’e çeviren Gezici Film Festivali’nin Koordinatörü Ahmet Boyacıoğlu, destek vermeyen Ankaralı Belediyelere sitemde bulundu.

Büyükşehir ve Çankaya Belediyesi’nin sinemayla uzaktan yakından ilgisi olmadığını vurgulayan Boyacıoğlu, "Ankara alışveriş merkezi ve şarkı-türkü merkezi haline geldi" dedi.

Başkentli sinema tutkunlarının her yıl merakla beklediği ve Ankaranın kültür-sanat hayatını renklendiren Gezici Film Festivali, bu yıl Ankaralı sinemaseverlerle buluşamadı. Ankara Sinema Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kars Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 14’üncü Gezici Festival, yolculuğuna bu kez 7 Kasım’da Kars’ta başladı. Daha sonra da 14-16 Kasım’da Artvin’e uğrayacak.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Boyacıoğlu, 13 yıldır ilk kez Ankara’ya uğramayan festival için tüm sinema tutkunu, festival dostu Ankaralıları da Kars’a davet etti. Gerekli sponsor desteğini bulamadıklarını ve belediyelerin de sinema etkinliklerine el uzatmadığı serzenişinde bulunan Boyacıoğlu Ankara Hürriyet’e şöyle konuştu:

"Kars’ta dört yıl önce sinema yoktu. Sinema makinesi aldı ve salon yaptı. Bir de kültür merkezi oluşturdu. Ya Kars Belediye Başkanı’nda ya da Ankara’daki belediye başkanlarında bir sorun var. Ankara alışveriş ve alt-üst geçit merkezi haline geldi. Sanata destek verilmiyor. Mecburen Ankara’da yapmama kararı aldık."

Ankaralı 155 filmi kaçırdı

Dernek, sinemanın seçkin örneklerini Türkiye’nin değişik kentlerindeki sinemaseverlere sunmayı, Türkiye’den ve Dünya’dan sinema insanlarını bir araya getirmeyi ve ortak projelerin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda 13 yıldır yollarda olan festival, bu yıl Almanya, Danimarka, İsveç gibi ülkelere Amerika, Meksika, Hindistan ve Arjantin örneklerini de ekleyerek uzun metraj, kısa ve belgesel türünde toplam 155 filmle izleyici karşısına çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!