‘Vosvos’ tutkusu

Güncelleme Tarihi:

‘Vosvos’ tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2022 15:40

Nurettin Avcı (73), hayatını ‘vosvos’ tamirine adadı. Vosvos araçlar dışında başka bir aracı tamir etmeyen Avcı, işini 58 yıldır tutkuyla yapıyor.

Haberin Devamı

İlkokulu bitirince sanayide çırak olarak çalışmaya başlayan Avcı, aradan geçen 58 yılda 500’ün üzerinde ‘vosvostamir etti. ‘Vosvoslara hayat veren adam’ olarak ün yapan Avcı, vosvos araçların bakımının hassasiyet gerektirdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Biz çocukken arkadaşlarla mahallede oturur, caddeden geçen araçları izlerdik. Kaplumbağalar geçince hep bir ağızdan bağırırdık. O zamandan beri tutku var. Severek yapıyorum. Bir de aşık oluyorsun zamanla, yaptıkça benimsiyorsun. Gece gündüz hayalinizde oluyor. 1964 yılından beri bu işle uğraşıyorum ve o tarihten bu yana başka hiçbir aracı tamir etmedim. Klasik olunca biraz daha kıymetli ve bakımı hassas oluyor, onun için titiz çalışıyoruz.”
“Dünyaya yine gelsem vosvos tamir ederim” diyen Avcı, şunları söyledi: “Sevgi olmazsa bu işi yapamazsınız. Tamir yaparken araçları ‘canım benim’ diye severim. Seyahat ederken 'canım beni hiç yolda bırakmadın' derim. Biz öyle yetiştik, öyle sevdik.” 

Haberin Devamı

‘Vosvos’ tutkusu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!